Publicat 03/01/2015 10:05

El BOE publica el reingrés de Torres-Dulce en la carrera fiscal

Eduardo Torres-Dulce en los Desayunos de Europa Press
EUROPA PRESS

MADRID, 3 gen. (EUROPA PRESS) -

El Butlletí Oficial de l'Estat publica en la seva edició d'aquest dissabte la reincorporació d'Eduardo Torres-Dulce a la carrera fiscal tal com va sol·licitar quan va dimitir com a Fiscal General de l'Estat el passat 18 de desembre.

Amb efectes del dia 22 de desembre del 2014, Torres-Dulce passa a ocupar la plaça de fiscal de sala adscrit al Tribunal Suprem que venia desenvolupant en el moment del seu nomenament com a Fiscal General de l'Estat.

Així es recull en la resolució del Ministeri de Justícia del 23 de desembre i publicada avui al BOE, per la qual s'accepta "la sol·licitud de reincorporació al servei actiu" plantejada per l'Exfiscal General en dimitir. Torres-Dulce es trobava en situació de serveis especials des que va ser nomenat per al citat càrrec.

La seva dimissió es va produir el dijous 18 de desembre; en la seva renúncia al càrrec va al·legar motius personals tot i que des de diferents àmbits s'ha apuntat a la seva falta de sintonia amb el Govern, evidenciada de manera pública durant les setmanes prèvies, com a causa essencial de la seva decisió.

AUTONOMIA A GÜRTEL

El distanciament venia de lluny i podria estar relacionat amb la defensa de l'autonomia fiscal de la qual Torres-Dulce va fer gala des del començament del seu mandat i que s'hauria evidenciat, per a disgust del Govern, en la gestió que Anticorrupció va realitzar d'assumptes clau per al PP com són els casos Gürtel i el dels papers de Bárcenas. L'exfiscal general va deixar molt lliure criteri als fiscals designats en aquests assumptes.

Les queixes públiques de Torres-Dulce contra el Govern van començar a fer-se públiques a càrrec dels plans de Gallardón per al Codi Processal Penal, que no complien amb les seves expectatives per aconseguir la instrucció penal pels Fiscals.

Més endavant, l'enfrontament va cristal·litzar amb les tensions que van precedir a la interposició de la querella de la Fiscalia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i dos membres del seu govern per la seva intervenció a l'anomenat procés participatiu del 9N.

La "radiografia", com el mateix Torres-Dulce la va anomenar, que la premsa va fer del procés d'elaboració de la querella va posar negre sobre blanc que el fiscal general i el Govern no compartien criteri sobre els temps de presentació de la mateixa.

Així es va evidenciar durant l'última compareixença de Torres-Dulce al Congrés el passat 26 de novembre, quan va manifestar que no se li pot dir que sigui procliu al Govern de Mariano Rajoy i va citar com a exemples que va ser ell qui va sol·licitar la presó de l'extresorer del PP Luis Bárcenas i que va mantenir posicions contràries al ministeri de l'Interior en els casos Bolinaga i Matas.

"No toleraré mai que el Govern em digui el que he de fer, perquè seria un delicte", ha afirmat, per afegir: "Si he de sostenir posició contrària al Govern la sostinc".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés