Publicat 25/4/2020 10:32:59 +02:00CET

El BOE publica la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 10 de maig

MADRID, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dissabte el Reial Decret pel qual es prorroga de l'estat d'alarma fins a les zero hores del 10 de maig, aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres després de la llum verda del Congrés dels Diputats.

El text recorda les activitats permeses durant la vigència de l'estat d'alarma, com la compra d'aliments o el desplaçament a entitats financeres, si bé també inclou que els menors de 14 anys podran acompanyar a un adult responsable de la seva cura quan aquest realitzi alguna de les activitats previstes en el Reial Decret.

A més, s'habilita al ministre de Sanitat per modificar, ampliar o restringir les mesures, llocs, establiments i activitats enumerades en el Reial Decret del 14 de març, per raons justificades de salut pública, amb l'abast i àmbit territorial que específicament es determini.

El Ple del Congrés va aprovar el dimecres aquesta tercera pròrroga de l'estat d'alarma decretat pel Govern central per la pandèmia del coronavirus, encara que va ser la votació en la qual s'han computat més vots en contra, els 62 que sumen Vox i els independentistes catalans de JxCat i la CUP.

No obstant això, el decret de pròrroga va tirar endavant perquè, a més del PSOE i Unides Podem, també va comptar amb el suport del PP, Ciudadanos, el PNB, Més País, Compromís, BNG, UPN CC-NC, Fòrum Astúries, PRC i Teruel Existeix, mentre que ERC i Bildu es van mantenir en l'abstenció.

El text publicat aquest dissabte assenyala que si les dades disponibles sobre l'evolució de la malaltia permeten concloure al final del període de vigència d'aquesta tercera pròrroga que les mesures de contenció permeten aconseguir els objectius fixats per a aquesta nova fase, "podria plantejar-se un escenari de gradual aixecament de les mesures" que es prorroguen ara.

A més, s'afegeix que el restabliment de la normalitat requerirà mantenir durant un temps addicional les mesures de mitigació socioeconòmica a fi de recuperar l'activitat productiva i d'ocupació dels sectors que resultin més afectats.