Publicat 03/02/2019 18:46CET

La biofarmacéutica Inta Group duplica la seva plantilla a Barcelona en els últims tres anys

BARCELONA, 3 febr. (EUROPA PRESS) -

L'empresa biofarmacéutica índia Inta Group ha duplicat la seva plantilla a Barcelona en els últims tres anys i s'ha convertit en la segona filial més important del grup després de la del Regne Unit, en concret, ha passat de 50 treballadors el 2016 als 100 actuals.

En un comunicat aquest diumenge, la Conselleria d'empresa i Coneixement ha informat de que el grup Inta, que es dedica a la investigació, desenvolupament i fabricació de medicaments genrics, compta amb el suport d'Acció, l'agncia per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya.

El seu vincle amb Barcelona comena el 2005, quan va constituir Inta Pharmaceuticals, la seva filial a Espanya, amb l'objectiu de comercialitzar llicncies per a tercers a nivell mundial.

El 2009, es va crear l'altra filial del grup, Accord Healthcare, per comercialitzar directament medicaments genrics i biosimilares d'ús hospitalari i des de fa dos anys aquesta filial és responsable del negoci del grup en el sud d'Europa, ja que Accord també comercialitza els seus injectables a Portugal, Itlia i Grcia.

També en aquest període, les dues filials, que comparteixen seu al World Trade Center de Barcelona, han augmentat la superfície de les oficines fins als 1.000 metres quadrats per acompanyar el creixement de la plantilla del grup.

El director de les dues filials, Marc Mengis, ha explicat que l'empresa va decidir establir aquesta seu a Barcelona "pel prestigi que té la ciutat a escala mundial, i per la disponibilitat de talent internacional que ofereix, que té un bon domini d'idiomes com l'angls".

"A dia d'avui el 74% de la plantilla situada a Barcelona disposa d'estudis universitaris o superiors, treballadors de 9 nacionalitats diferents i el 64% són dones", ha concretat Comes.

El grup biofarmacéutico d'origen familiar té la seva seu central a Ahmadabad (l'Índia), on té quatre plantes de fabricació certificades per la FDA dels Estats Units i l'EMA d'Europa, a més de centres d'I+D+i.

També disposa de dues plantes farmacutiques al Regne Unit i una altra a Mxic i la seva facturació anual ascendeix a 1.700 milions de dlars.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés