Bimbo Donuts Iberia i sindicats pacten les condicions de l'ERO per a un màxim de 290 empleats

Publicat 27/11/2019 17:22:07CET
Donuts, Panrico, brioixeria, dolços,
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

La direcció de Bimbo Donuts Iberia i els sindicats UGT, CC.OO. i AITB han arribat a un acord sobre les condicions del procediment d'acomiadament dels treballadors afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a un màxim de 290 empleats, anunciat per la companyia a l'octubre per reorganitzar la seva xarxa comercial a Espanya i adaptar-la a la demanda actual del mercat.

Encara no s'ha concretat el nombre final d'empleats afectats, tot i que UGT s'ha mostrat convençut que s'aconseguirà reduir la xifra inicial de 290 professionals, ha informat en un comunicat aquest dimecres.

Entre les condicions pactades, s'han fixat nivells de renda del 95% de la seva retribució anual fins als 64 anys i tres mesos per als treballadors de 60 anys o més a data del 29 de febrer de 2020; del 90% fins als 63 anys i sis mesos pels de 59 anys, i del 85% fins als 62 anys i sis mesos pels de 58.

Quant a indemnitzacions, s'han acordat 33 dies per any de servei, incloent-hi tots els conceptes econòmics com tiquets restaurant, per a tots els treballadors d'entre 50 i 57 anys, per sobre dels 20 dies per any amb un màxim de 12 mensualitats que marca la llei.

A més, en el cas que hi hagués treballadors que tinguessin un canvi de trasllat de centre de treball de més de 50 quilòmetres per una permuta amb un altre treballador i a conseqüència d'això es produeixi una vacant, se li abonarà al treballador que ocuparà aquesta vacant aplicant-li una ajuda per canvi de residència o trasllat d'11.417 euros.

Contador