Publicat 5/1/2020 10:50:02 +01:00CET

Bildu avisa Sánchez que depèn dels seus vots i que passa "el darrer tren" per resoldre el problema territorial

La portaveu d'EH Bildu al Congrés dels Diputats, Mertxe Aizpurua.
Jesús Hellín - Europa Press

MADRID, 5 gen. (EUROPA PRESS) -

La portaveu d'EH Bildu al Congrés, Mertxe Aizpurua, ha avisat el candidat del PSOE a la presidència del Govern central, Pedro Sánchez, que depèn dels seus vots a partir d'ara per treure les seves polítiques endavant o per mantenir el Govern de Navarra i li ha exigit "un canvi en profunditat" per comptar amb ells. "Vostès són el darrer tren cap a la darrera estació, no deixin passar la darrera oportunitat", l'ha advertit.

Aizpurua ha començat la segona jornada del debat d'investidura de Sánchez amb una intervenció que ha provocat crits i protestes des dels bancs del PP, Vox i Ciutadans. La portaveu ha reclamat a Sánchez "democratitzar l'Estat, respectar el caràcter plurinacional, el dret d'autodeterminació i repartir la riquesa" si vol mantenir el suport d'EH Bildu.

El candidat socialista, que li ha agraït que faciliti la seva investidura, ha defensat l'Estat autonòmic que recull la Constitució i ha subratllat que la societat basca és plural, amb una majoria que se sent tan basca com espanyola, una realitat que Bildu hauria de reconèixer, ha afegit.

"Aquesta pot ser una gran oportunitat si ens focalitzem en els elements importants per als problemes de la ciutadania basca. Si ens quedem només en el debat sobre el dret a decidir, ho entendrem com un fracàs", ha afegit Sánchez.