Publicat 04/04/2016 20:36CET

Betriu augura fusions en el sector de l'automoció català per guanyar competitivitat

J.Trullén, V.Aguiler y N.Betriu
PARLAMENT

Assegura que el Govern català "anunciarà esdeveniments perquè Catalunya sigui un referent en vehicle connectat"

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La directora d'Indústria de la Generalitat, Núria Betriu, ha pronosticat que el sector de l'automoció català viurà un procés de fusions d'empreses --especialment pimes-- amb l'objectiu de guanyar competitivitat i dimensió que permeti portar a terme inversions per millorar la innovació.

Ho ha dit en la primera sessió de la comissió d'estudi de les Polítiques Industrials en el Sector de l'Automoció al Parlament, destacant que, tot i que a Catalunya la fusió "no sempre s'ha vist com una cosa positiva", moltes empreses no poden portar a terme inversions necessàries per haver aguantat la crisi amb reserves i reduint costos.

Per a Betriu, la clau perquè el sector sigui competitiu també passa per millorar l'entorn industrial, es desenvolupin infraestructures com el Corredor Mediterrani i que les polítiques públiques d'Innovació i Desenvolupament tinguin continuïtat.

OPORTUNITATS PER A CATALUNYA

Preguntada per si Catalunya està preparada per adaptar-se a l'arribada del cotxe connectat o de conducció automàtica, Betriu ha afirmat que pròximament el Govern català "anunciarà esdeveniments perquè Catalunya sigui un referent en vehicle connectat".

També ha destacat que la Generalitat intentarà ajudar les empreses catalanes a implantar-se en països com Mèxic i la Xina, que han registrat un gran increment com a productors de vehicles.

Ha destacat que el canvi que possibilita que els fons europeus Feder per incentivar la innovació es puguin destinar directament al sector privat, permetrà que el Govern català destini 102 milions a innovació fins al 2020, dels quals bona part aniran al sector de l'automòbil.

IMPULSAR EXPORTACIONS

La director ha remarcat que cal seguir impulsant les exportacions de vehicles, destacant que, malgrat que Catalunya ha millorat els últims anys, encara té "marge de millora".

Ha assenyalat que en l'última dècada el conjunt d'exportacions ha millorat de manera "considerable", i que el sector de l'automoció representa el 16,9% del total.

GAIREBÉ TOTA LA INVERSIÓ ESTRANGERA

Betriu ha explicat aquest dilluns que Catalunya va concentrar més del 97% de la inversió estrangera a Espanya en el sector de l'automoció, amb 228 milions d'euros materialitzats, segons dades del Ministeri d'Economia.

Ha recordat la importància de la inversió estrangera en el sector ja que, segons les dades, equival a més del 60% del total.

També han participat com ponents de la comissió el president del Clúster de la Indústria de l'Automoció, Vicenç Aguilera, i el president del Pacte per la Indústria, Joan Trullén.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés