Actualitzat 26/3/2019 16:14:46 +00:00 CET

Benítez afirma que els Maristes van conèixer els seus primers abusos el 1986 i que es va sentir "emparat"

Els forenses defineixen l'exprofessor dels Maristes com un narcisista amb poca empatia
Europa Press TV - Europa Press

Admet dos dels quatre casos pels quals està jutjat

BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

L'exprofessor de gimnàstica dels Maristes Joaquín Benítez ha declarat aquest dimarts que els responsables de l'ordre religiós van conèixer un dels seus primers casos d'abusos sexuals el 1986 però que no el van sancionar, per la qual cosa es va sentir "emparat".

Ha detallat que va fer tocaments a un exalumne i que al cap de dos o tres dies el pare es va presentar al col·legi quan van anar al despatx del director, qui li va indicar que era "important que no tornés a passar", segons ha explicat en resposta a la seva defensa en el judici de la Secció 21 de l'Audiència de Barcelona per quatre casos d'abusos sexuals entre el 2006 i 2010, dels quals ha reconegut dos.

La seva defensa --única part a la qual ha respost-- li ha preguntat inicialment si tenia por a ser descobert, però Benítez ha recordat el cas del 1986 i ha comentat que el van advertir que el deixarien tres mesos sense salari com a mesura de sanció però que no va passa res i que mai més no el van tornar a avisar, motiu pel qual ha conclòs: "Per això no tenia por".

De fet, ha indicat que s'en va anar de vacances pensant-se que el sancionarien però que, quan va tornar a començar el curs, un membre de l'escola el va advertir amb un "això no ho tornis a fer" i li va dir que a la propera l'expulsarien.

A més, ha relatat que li van dir que al carrer Pelai de Barcelona hi havia "professionals" que el podien tractar, i que un dia va anar-hi però que no li va agradar l'ambient i va marxar.

CONFESSIÓ PARCIAL

El cas Maristes tampoc no va sortir a la llum fins al 2016 després d'una denúncia del pare d'una de les víctimes, després que el seu fill li desvelés que havia estat abusat per Benítez, professor d'educació física, durant dos anys, entre els 13 i 15 anys.

Aquest ha estat un dels casos que Benítez ha confessat, i ha reconegut que en el primer any li va fer tocaments als genitals amb el pretext de fer-li massatges i comprovacions a l'esquena, i que en el segon li va fer fel·lacions al seu despatx, en què ha admès que el va portar a través de mentides, encara que ha dit que veia la víctima "relaxat" i que mai no va voler marxar.

Ha relatat que en una ocasió un professor va obrir la porta del despatx, però que no va arribar a descobrir-lo perquè el menor ja estava vestit, i també ha atribuït les seves accions a un impuls, però ha negat haver penetrat cap de les seves víctimes, i ha al·legat: "Això no va amb mi".

De la mateixa manera, ha dit que va tenir un "impuls" i que va enganyar un altre jove -- a qui havia donat 10 euros perquè s'arreglés una bicicleta, segons ell-- perquè fora del seu despatx amb l'excusa dels massatges, i que fins i tot va arribar als genitals i li va fer també tocaments i una fel·lació.

Sobre els altres dos casos pels quals està sent jutjat, ha dit que tampoc no recorda una de les víctimes i, sobre la segona, ha afirmat no recordar si el va fer despullar-se o si li va fer tocaments d'alguna mena.