El benefici d'IAG baixarà fins als 215 milions el 2019 per la vaga a BA i la poca activitat de Vueling i LEVEL

Publicat 26/9/2019 14:33:35CET
Junta general d'accionistes d'IAG el 2019
IAG - Archivo

MADRID, 26 set. (EUROPA PRESS) -

El grup aeri IAG, que engloba Iberia, British Airways (BA), Vueling, Aer Lingus i LEVEL, ha revisat a la baixa les seves perspectives de negoci per aquest any i preveu que el seu benefici se situï en els 215 milions d'euros.

En una comunicació a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'aerolínia ha xifrat en 137 milions d'euros l'impacte financer net de la vaga de pilots que s'ha dut a terme aquest setembre a British Airways. Així mateix, assenyala que l'amenaça de vaga dels treballadors de l'aeroport de Heathrow durant el tercer trimestre va tenir un impacte negatiu per valor de 33 milions d'euros.

A més, IAG estima que les "recents tendències en les reserves" de les seves aerolínies de baix cost, principalment Vueling i LEVEL, tindran un impacte financer negatiu per valor de 45 milions d'euros.

Per tot això, i tenint en compte els preus actuals del combustible i els tipus de canvi, IAG estima que el seu benefici, abans de partides excepcionals, caurà fins als 215 milions d'euros el 2019.

També preveu que l'ingrés unitari de passatge sigui "lleugerament inferior" al registrat el 2018 i que el creixement en capacitat, que es mesura en seients per quilòmetres oferts (AKO), se situï en el quart trimestre a prop del 2%, percentatge que és 1,2 punts inferior al que s'havia estimat prèviament. Per al conjunt de l'any, calcula que el creixement en capacitat sigui del 4%, enfront del 5% anterior.

El grup adverteix que, en cas de produir-se noves vagues a British Airways, el benefici de les operacions de 2019 patirà un "impacte addicional".