Publicat 2/7/2020 11:19:27 +02:00CET

Bel (PDeCAT) veu possible la ruptura de l'espai de JxCat però vol continuar negociant

El president del PDeCAT, David Bonvehí, amb el secretari d'Organització, Ferran Bel, i Genís Boadella
EUROPA PRESS

No han rebut cap comunicació oficial de Puigdemont sobre crear un nou partit

BARCELONA, 2 jul. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Organització del PDeCAT, Ferran Bel, ha admès aquest dijous que la ruptura de l'espai de JxCat és possible, però ha assegurat que volen continuar negociant malgrat l'imminent anunci que farà l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont de crear un nou partit.

"Volem continuar negociant, i si algú no vol negociar i vol fer la política de fets consumats, no serà la nostra responsabilitat. Nosaltres no ens aixecarem de la taula", ha dit en una entrevista a TV3 que ha recollit Europa Press.

Després d'assegurar que no han rebut cap comunicació oficial de Puigdemont, Bel ha dit que ja disposen d'un projecte, el de JxCat, i que el mandat que va aprovar el partit és confluir-hi "amb la màxima gent possible".

"Per nosaltres no serà, però les negociacions no es fan a qualsevol preu. Si el PDeCAT s'hagués d'incorporar en bloc a un projecte polític, volem que estigui ben definit i aclarit ideològicament. No només l'organització, que també", ha apuntat.

Malgrat reiterar que una de les condicions que posen a la Crida Nacional per la República és que el PDeCAT no es dissolgui, ha reconegut que ara tenen sobre la taula un possible enteniment o la ruptura, tot i que faran "el possible" per compartir un projecte plural i presentar-se conjuntament a les eleccions.

MANTINDRAN EL CONSELL NACIONAL

Sobre si mantindran el Consell Nacional del 25 i 26 de juliol, quan es preveu l'assemblea constituent del nou partit de Puigdemont, Bel ha assegurat que sí, i que els agradaria portar-hi "una solució en la qual el PDeCAT tingui una posició activa en la reestructuració de JxCat".

"Estic convençut que portarem una proposta per reconfigurar, amb qui sigui i amb els actors que vulguin, JxCat", ha afegit el secretari d'Organització del PDeCAT, que s'ha mostrat convençut que el 25 de juliol no acaba cap termini perquè, en la seva opinió, la negociació política sempre s'ha de portar a l'últim segon.