Publicat 30/4/2019 17:46:25 +02:00CET

BComú presenta dues propostes del CatSalut pel CAP Raval encara que alerta de problemes de mobilitat

EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La regidora del districte barceloní de Ciutat Vella, Gala Pin, ha presentat dues propostes tcniques elaborades pel Servei Catal de la Salut (CatSalut) per situar el CAP Raval Nord al solar que hi ha davant del Macba i que pertany al CCCB, encara que ha alertat que podrien oferir problemes de mobilitat i accessibilitat.

En declaracions als mitjans juntament amb la comissionada de Salut de Barcelona, Gemma Tarafa, Pin ha detallat que els projectes del CatSalut compleixen els requeriments arquitectnics per al seu ús sanitari, per ha advertit que els vens i sanitaris de l'actual CAP s'han manifestat en contra d'aquestes dues opcions.

"És urgent tenir una nova ubicació pel CAP Raval Nord. És una qüestió que ha de quedar tancada abans que acabi aquest mandat", ha expressat, i ha recordat que hi ha dues opcions damunt de la taula: un edifici annex al Macba i l'opció d'installar-lo a la Capella de la Misericrdia, actualment cedida al museu.

Pin ha dit que les propostes del CatSalut dibuixen dos edificis molt allargats que quedarien encaixonats entre el museu i habitatges, per la qual cosa es perdria espai públic, es dificultaria l'accés a la plaa Joan Coromines i els edificis de vens perdrien "respiració i visibilitat".

"Si és l'única opció que veu el CatSalut, el CAP se situar all", encara que ha recordat que han ofert alternatives al Macba per sortir de la falsa dicotomia entre salut i cultura, ha dit, i ha assegurat que parlaran amb l'oposició per presentar-lis els projectes del Govern i analitzar-los.

En aquest sentit, BComú manté per al ple d'aquest divendres la votació per revocar o no la cessió de la Capella de la Misericrdia al Macba --i que es preveu destinar a l'ampliació del museu--, perqu el Govern municipal la segueix veient com la millor opció per acollir el centre sanitari.