Publicat 14/10/2019 12:25:57CET

BCN-Canvi insta a la calma i demana que la sentència sigui "respectada"

Eva Parera i Manuel Valls
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 14 oct. (EUROPA PRESS) -

El grup municipal de BCN-Canvi a l'Ajuntament ha instat a la calma per part dels ciutadans i dels qui estan al capdavant de les institucions, i ha recordat que la sentència contra els líders independentistes catalans ha de ser "respectada", ha informat aquest dilluns en un comunicat.

Els regidors de BCN-Canvi, Manuel Valls i Eva Parera, no han emès cap opinió sobre la sentència perquè "respecten escrupolosament la independència judicial", tot i que sí que han dit que durant el procés judicial s'han respectat els drets dels encausats perquè s'ha pogut seguir de principi a fi, segons ells.

"Els polítics ara condemnats, i els polítics fugits, van utilitzar els més alts estàndards democràtics europeus per penetrar en el sistema i mirar de trencar la nostra democràcia des del seu interior", ha defensat el grup municipal, que assegura que és als polítics i no a l'independentisme a qui s'ha condemnat.

En aquest sentit, han advertit que "la llei ha actuat, i tornarà a fer-ho tantes vegades com calgui", i ha insistit que els polítics amb responsabilitats públiques han de ser exemple de gestió i respecte a la sentència en el marc del civisme, el respecte a la llei i a les institucions que representen.

"L'independentisme és un sentiment, un posicionament polític que ha de ser respectat com qualsevol altre que respecti els preceptes democràtics. Al banc dels acusats s'hi van asseure homes i dones que tenien plena consciència del que estaven fent i havien estat advertits", ha recordat BCN-Canvi.