Publicat 4/12/2019 11:48:59 +01:00CET

El BCE supervisarà directament 117 bancs el 2020, dels quals 12 espanyols

Seu del Banc Central Europeu
BCE - Archivo

FRANKFURT (ALEMANYA), 4 des. (EUROPA PRESS) -

El Banc Central Europeu (BCE) supervisarà directament 117 "entitats significatives" l'any 2020, dues menys que aquest any, segons ha informat la institució, que vigilarà una dotzena de grups bancaris espanyols, els mateixos que el 2019.

Les entitats espanyoles que supervisarà seran Abanca Holding Financiero, BBVA, Banco de Crédito Social Corporativo, Banc Sabadell, Banco Santander, Bankinter, BFA Tenedora De Acciones (Bankia), CaixaBank, Ibercaja Banco, Kutxabank, Liberbank i Unicaja Banco.

Alemanya torna a ser el país amb més entitats supervisades directament, amb 21 grups bancaris, mentre que Itàlia, de la mateixa manera que Espanya, comptarà amb una dotzena d'entitats i França tindrà onze institucions sota la mirada directa del supervisor.

Els canvis respecte a la llista del 2019, ha explicat el BCE, són el resultat de les estructures dels grups financers, així com de la relocalització dels negocis per anticipar el Brexit, els canvis regulatoris i una retirada de llicència.

"Mentre que el nombre d'institucions significatives ha caigut, els bancs que supervisa directament el BCE s'estan tornant més grans i complexos a mesura que els grups bancaris consoliden o traslladen les activitats del Regne Unit a la zona euro", ha afegit el BCE.

En aquest sentit, el supervisor europeu destaca que arran dels preparatius pel Brexit i el previsible increment substancial de les seves activitats, col·loca sota la seva mirada directa UBS Europe, JP Morgan, Morgan Stanley Europe Holding i Goldman Sachs Bank Europe.