Actualitzat 26/03/2020 12:05 CET

El BCE suavitza els límits de les compres del seu pla d'emergència (PEPP)

Conferència del Banc Central Europeu a Frankfurt.
Dirk Claus/European Central Bank / DPA

MADRID, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El programa de compres d'emergència en cas de pandèmia (PEPP en anglès) del Banc Central Europeu (BCE), que va anunciar la setmana passada l'institut emissor de l'eurozona amb un abast de 750.000 milions d'euros, no estarà subjecte a les restriccions dels seus altres programes d'adquisició d'actius.

En una decisió del Consell de Govern del BCE, que s'ha publicat en el Diari Oficial de la Unió Europea, el banc central declara que "per garantir l'eficàcia" del PEPP no s'aplicaran les limitacions sobre tinences consolidades aplicades als seus anteriors programes de compra de deute.

D'aquesta manera, el BCE podrà deixar d'aplicar el límit del 50% per codi ISIN en el cas d'instruments de renda fixa negociables admissibles que han emès organitzacions internacionals i bancs multilaterals de desenvolupament, alhora que el d'un 33% per codi ISIN en el cas d'altres instruments.

En aquest sentit, el nou programa d'emergència podrà adquirir valors de renda fixa negociables amb un venciment residual mínim de 70 dies i màxim de 30 anys i 364 dies, i a fi de garantir-ne l'eficàcia, l'Eurosistema accepta el mateix tractament (pari passu) que els inversors privats.

Així mateix, l'institut emissor es compromet a publicar setmanalment el valor comptable afegit dels valors que s'han mantingut conformement en el PEPP i a informar cada mes sobre les compres netes mensuals i les compres netes acumulades.

El BCE va anunciar el 18 de març un nou programa de compres d'emergència contra la pandèmia de coronavirus amb una dotació total de 750.000 milions d'euros que estarà en vigor fins que hagi acabat la fase de crisi per la Covid-19, i va garantir que continuarà comprant actius fins a final del 2020.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés