Publicat 10/9/2020 16:34:41 +02:00CET

El BCE evita valorar la fusió de Bankia i CaixaBank

Una dona surt de la seu de Bankia a València.
Rober Solsona - Europa Press

MADRID, 10 set. (EUROPA PRESS) -

El Banc Central Europeu (BCE) ha declinat fer cap comentari sobre la possible fusió entre els bancs espanyols CaixaBank i Bankia, i s'ha limitat a recordar que la consolidació bancària és una bona eina per elevar la rendibilitat.

En la roda de premsa posterior a la reunió de política monetària del BCE, el seu vicepresident, l'espanyol Luis de Guindos, ha indicat que l'autoritat monetària no fa "cap tipus de valoració o avaluació d'operacions concretes".

En aquest sentit, l'exministre espanyol s'ha limitat a recordar les "recomanacions genèriques" que ha anat fent aquests darrers mesos pel que fa als problemes de la banca europea.

"Una de les principals vulnerabilitats que hem assenyalat i, més concretament, després de la pandèmia, és la baixa rendibilitat dels bancs europeus i les baixes valoracions borsàries que provoca", ha indicat De Guindos.

El vicepresident ha assegurat que la consolidació és una possible solució a aquest problema, tot i que ha matisat que és una "indicació genèrica" i no es refereix a cap operació concreta. Altres maneres de millorar la rendibilitat, segons De Guindos, són eliminar l'excés de capacitat i rebaixar l'estructura de costos aprofitant la digitalització.

Contador