Actualitzat 27/11/2020 10:48

BBVA i Sabadell desestimen la seva possible fusió al no aconseguir un acord sobre l'equació de bescanvi

MADRID, 27 (EUROPA PRESS)

BBVA i Banc Sabadell han decidit donar per acabades les converses sobre una possible fusió perquè no han assolit un acord sobre l'equació de bescanvi.

Així ho han comunicat les dues entitats en els fets rellevants que han remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D'aquesta manera, 11 dies després de confirmar a l'organisme supervisor que mantenien contactes de cara a una possible integració, totes dues entitats comuniquen que han desestimat dur-la a terme.

En concret, segons la informació que han remès a la CNMV, després de confirmar el 16 de novembre els contactes amb BBVA per analitzar una possible fusió, el Consell d'Administració de Banc Sabadell "ha decidit donar per acabades les converses perquè les parts no han arribat a un acord sobre l'equació de bescanvi de les accions de les entitats".

D'altra banda, BBVA ha comunicat al supervisor que "les converses en relació amb una possible operació de fusió amb el Banc Sabadell han acabat sense que s'hagi arribat a un acord".

Així, finalment no es materialitzaran els plans per conformar el segon banc d'Espanya amb uns actius de 596.481 milions d'euros (403.527 milions de BBVA i 192.954 milions de Sabadell), immediatament per darrere de la nova CaixaBank després de la fusió amb Bankia (les dues entitats sumen 625.115 milions d'actius a Espanya amb dades de setembre de 2020) i després Santander en tercera posició.

L'entitat resultant de la suposada operació hauria tingut 4.225 oficines a Espanya (2.521 de BBVA i 1.704 de Sabadell) i 45.866 treballadors (29.475 de BBVA i 16.391 de Sabadell), un volum elevat que hauria permès generar sinergies i reduir costos.

En total, i amb les dades del tercer trimestre del 2020, l'entitat resultant de la fusió entre BBVA i Banc Sabadell hauria donat lloc a un grup amb actius globals de 963.108 milions d'euros (727.014 milions de BBVA i 236.094 de Sabadell), un total de 9.769 oficines allà on opera (7.565 de BBVA i 2.204 de Sabadell) i 148.028 treballadors.

Les negociacions entre les dues entitats van transcendir quan BBVA va anunciar el 16 de novembre que venia la seva filial als Estats Units a PNC per un preu aproximat d'11.600 milions de dòlars (9.700 milions d'euros) en efectiu.

El president de l'entitat, Carlos Torres, i el seu conseller delegat, Onur Genç, van informar que volien dur a terme una recompra d'accions "rellevant" amb l'excés de capital derivat de la venda de la filial dels Estats Units, i que no descartaven dedicar-ne una part a una possible operació de consolidació.

Aquell mateix dia, les accions de BBVA van experimentar una forta pujada del 15,25%, però les de Sabadell es van catapultar un 24,59%, amb la qual cosa el mercat va descartar que el banc d'origen català participaria en la hipotètica operació de consolidació, i posteriorment les entitats van confirmar les converses de cara a una possible fusió.

L'endemà, el director executiu de BBVA, Onur Genç, va llançar un gerro d'aigua freda sobre les expectatives del mercat sobre la possible operació, i va afirmar que no es podia donar per fet que es materialitzaria, i que l'entitat tenia diferents opcions estratègiques sobre la taula, la qual cosa va propiciar que els títols de Sabadell reaccionessin a la baixa.

Els títols de Banc Sabadell van liderar les caigudes de l'Ibex dijous amb un descens del 5,41% en borsa, fet que indicava que l'operació no aniria a bon port i que es podia desestimar en qualsevol moment.

-. Firma: JGI/MIMG .-




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés