Publicat 15/11/2021 08:22CET

BBVA llança una OPA sobre el 50,15% restant de la seva filial a Turquia per 2.249 milions

Archivo - Arxiu - Edifici La Vela del BBVA. Ciutat BBVA, seu del banc a Madrid.
BBVA - Archivo

L'oferta no està condicionada i BBVA acceptarà qualsevol nivell de participació

MADRID, 15 nov. (EUROPA PRESS) -

El consell d'administració del BBVA ha acordat llançar una oferta pública d'adquisició (OPA) voluntària sobre el 50,15% que no posseeix de Garanti BBVA a un preu de 12,20 lires turques per acció, una vegada es rebin les autoritzacions regulatòries necessàries.

La quantia màxima total que pagarà el BBVA és de 25.697 milions de lires turques (l'equivalent a aproximadament 2.249 milions d'euros), en efectiu, en el cas que tots els accionistes de Garanti BBVA venguin les seves accions.

En concret, aquesta contraprestació suposa una prima del 34% sobre el preu mitjà ponderat per volum dels últims 6 mesos; del 24% sobre el de l'últim mes; i del 15% sobre l'última cotització del 12 de novembre, segons ha informat el banc.

"Aquesta operació és una magnífica oportunitat per invertir en la nostra filial a Turquia i generar valor per als nostres accionistes", ha assenyalat el president del grup, Carlos Torres Vila. "A més, el preu és molt atractiu per als accionistes minoritaris de Garanti BBVA", ha afegit.

Assumint una acceptació total de l'oferta per part dels accionistes de Garanti BBVA, i considerant el benefici estimat pels analistes per al Grup i la filial, l'operació incrementaria el benefici per acció del BBVA del 2022 en un 13,7% i el valor comptable tangible per acció a setembre del 2021 en un 2,3%.

D'altra banda, l'impacte màxim esperat en el ràtio de capital CET del Grup a setembre de 2021 seria molt limitat (-46 punts bàsics).

L'oferta no està condicionada i BBVA acceptarà qualsevol nivell de participació. En el cas que no acudeixin tots els accionistes però que després d'aquesta operació BBVA superi el 50% de participació, el banc podria incrementar la seva participació sense haver de llançar una altra OPA.

L'inici d'aquesta OPA voluntària està subjecte a les autoritzacions regulatòries pertinents. BBVA estima que l'operació es tancarà en el primer trimestre de 2022.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés