Actualitzat 17/5/2019 13:52:53 +00:00 CET

BBConstrumat tanca la XXI edició marcada per la sostenibilitat i la innovació

Fira.- BBConstrumat tanca la seva XXI edició marcada per la sostenibilitat i la innovació
FIRA DE BARCELONA

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

La XXI edició del Barcelona Building Construmat de Fira de Barcelona, marcada per la sostenibilitat i la innovació, ha tancat aquest divendres les seves portes després de quatre dies d'activitat, en les quals ha arribat als 422 expositors i ha rebut més de 54.000 visites de professionals.

L'edició ha estat la que més ha crescut els darrers anys, amb un 34% més d'empreses expositores que el 2017 i les 1.000 marques representades, ha informat la institució firal aquest divendres en un comunicat.

El saló, a través del seu disseny i amb iniciatives de residu zero, ha volgut mostrar el camí que est seguint el sector per contribuir a l'equilibri mediambiental.

La presidenta de Sorigué i de BBConstrumat, Ana Vallés, ha assenyalat que els visitants "han pogut constatar" les múltiples innovacions que, en matria de sostenibilitat, economia circular i eficincia energtica, són ja una realitat, i que el sector de la construcció est fent un pas decisiu en aquesta direcció.

Durant quatre dies, BBConstrumat ha presentat Sustainable Solutions, una iniciativa en la qual s'han construt dues cases sota parmetres d'eficincia energtica del concepte PassivHaus i que han estat un dels grans atractius del saló.

El saló també ha comptat amb l'espai Future Arena, que ha presentat en 2.000 m2 iniciatives per acostar la R+D+i al sector de la construcció amb demostracions de braos robtics o minirobots, entre d'altres eines.

A més, la digitalització, especialment la tecnologia BIM, ha despertat un gran inters entre els professionals a la zona The BIM Spot, que ha comptat amb la participació de 26 empreses, segons el mateix saló.

El saló ha fomentat contactes de negoci a través d'espais com The Professional Spot, en qu s'han citat 30 despatxos d'arquitectura i enginyeria, o el Meetings Arena, en el qual s'han dut a terme més de 150 reunions B2B.

També s'ha produt la visita de delegacions institucionals de pasos com ustria, Blgica, Pasos Baixos i Luxemburg (Benelux), Xile, Xina, Cuba, Iraq, Iran, Itlia, Oman, Pakistan o Tailndia i amb les cambres de construcció de pasos llatinoamericans com l'Equador o El Salvador, així com amb representants de la Federació Europea de Cambres de la Construcció, entre d'altres activitats.