Actualitzat 04/03/2016 12:57 CET

Bayer va facturar 1.016 milions a la regió Ibèria el 2015, un 4,4% més

Rainer Krause, consejero delegado de Bayer Iberia
BAYER

Espera un Govern espanyol estable "en un temps no gaire llarg"

   BARCELONA, 4 Març (EUROPA PRESS) -

   La multinacional farmacèutica Bayer ha augmentat vendes un 4,4% i ha facturat 1.016 milions d'euros el 2015 a la regió Iberia, que inclou Espanya i Portugal, uns resultats ajustats sense les vendes del negoci de Diabetis Care, venut l'any passat a la japonesa Panasonic Healthcare Holdings per 1.000 milions d'euros.

   En roda de premsa aquest divendres, el conseller delegat de Bayer a Espanya i Portugal, Rainer Krause, ha explicat que les vendes a Espanya van augmentar un 5%, fins a 823 milions d'euros --una xifra que no s'aconseguia des del 2010--, mentre que el creixement a Portugal va ser d'un 1%, fins a 193 milions d'euros.

   Malgrat els efectes de la crisi i les mesures d'austeritat en finançament de productes farmacèutics, Krause ha atribuït aquests resultats al llançament de nous productes farmacèutics, al creixement de les vendes de productes sense prescripció mèdica i a la bona evolució de la divisió Crop Science, dedicada a productes agrícoles.

COVESTRO

   Els comptes anuals inclouen els resultats de Covestro, l'anterior divisió de materials d'altes prestacions que es va escindir el setembre del 2015 i de la qual Bayer controla el 69%; Covestro va fer vendes a la regió Ibèria per valor de 221 milions l'any passat (+9,5%), dels quals 173 milions van ser a Espanya.

   Després de preguntar-li pel possible tancament de la planta de Tarragona de Covestro, el directiu ha assenyalat que la companyia està econòmicament separada del grup: "Hi ha converses entre la filial espanyola i la casa matriu sobre el futur de la planta de Tarragona. A Espanya ens sentim orgullosos de tenir-la i creiem que sí pot tenir una utilitat important en el futur".

   Per divisions, l'àrea de salut (HealthCare) va facturar 573 milions d'euros a la regió Ibèria, un 2% més, i només a Espanya les vendes van arribar als 461 milions, un 5% més, mentre que la divisió de Crop Science va registrar un volum de negoci de 220 milions, un 5,5% més, dels quals 188 es van facturar a Espanya.

50 MILIONS D'INVERSIÓ A ESPANYA

   Bayer ha invertit 50 milions d'euros els últims cinc anys a augmentar la capacitat tecnològica i productiva a Espanya, i Krause ha destacat que el país ocupa la posició número 12 pel que fa a facturació del grup i ascendeix fins al sisè lloc en el rànquing europeu.

   La multinacional, que té la seva seu a Espanya a Sant Joan Despí (Barcelona), compte al país amb fàbriques a Astúries, Madrid i Comunitat Valenciana, i un equip de 2.000 professionals, una plantilla que podria augmentar amb el centre de serveis compartits de Barcelona, en què treballen 400 persones i que aquest any fa el seu 15è aniversari.

   Aquest centre presta serveis de comptabilitat a escala internacional i Krause ha assenyalat que podria ser potenciat en el context global assumint més serveis per a més països, fet que podria revertir en noves contractacions: "Veig molt bones perspectives per a aquest centre".

   La multinacional va facturar 46.300 milions d'euros el 2015, i les previsions per a aquest any són arribar als 47.000 milions; Krause no ha anticipat previsions per a la regió Iberia, però ha assegurat que contribuirà al creixement de la companyia en tots els negocis.

   Pel que fa a la situació política d'Espanya, ha demanat un marc regulador estable i previsible: "La situació actual que vivim a Espanya no és ideal, però confiem que en un temps no gaire llarg tinguem un Govern espanyol estable".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés