Publicat 17/8/2019 13:54:03 +02:00CET

Batlle afirma que ha dit "el mateix" que Colau i Mossos sobre la inseguretat a Barcelona

El teniente de alcalde de Seguridad de Barcelona, Albert Batlle, participa en el pleno extraordinario sobre vivienda en el Ayuntamiento de Barcelona.
David Zorrakino - Europa Press

Diu que tots han reconegut que hi ha un "problema de seguretat"

BARCELONA, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha afirmat aquest dissabte que tant ell --que el dimecres va assegurar que la ciutat passava per una crisi de seguretat-- com l'alcaldessa, Ada Colau, i els Mossos d'Esquadra han dit "el mateix" sobre la seguretat de la ciutat.

"Si mireu el contingut de les declaracions i no traieu només una part, tots hem dit el mateix", ha explicat als periodistes al barri de Gràcia, fins a on s'ha desplaçat per assistir a una reunió de l'associació de veïns al costat del diputat de PSC-Units Ramon Espadaler.

Batlle ha explicat que ha tingut oportunitat de parlar sobre aquest tema amb els comandaments de la policia autonòmica durant l'acte d'homenatge a les víctimes del 17A que s'ha celebrat aquest dissabte a Barcelona.

"Hem parlat precisament durant l'homenatge a les víctimes amb el director general de la policia i hem coincidit que estem dient exactament el mateix", ha dit, en referència al director general de Mossos, Andreu Joan Martínez.

MATISOS

Batlle ha recordat que, a les seves declaracions d'aquesta setmana, tant els Mossos com Colau han reconegut que existeix "un problema de seguretat", i que les úniques diferències són els matisos.

Preguntat per si hi ha distinció entre crisi o problema de seguretat, ha dit: "Veritat que hi ha un problema de seguretat? Doncs a partir d'aquí, anomeneu-ho com vulgueu".

També ha destacat la "extraordinària col·laboració que està havent-hi entre les forces de seguretat" a la ciutat, i ha posat com a exemple la coordinació entre la Guàrdia Urbana i els Mossos a les festes de Gràcia.

Després de l'atenció als mitjans, un veí del barri s'ha apropat per transmetre al regidor les seves inquietuds sobre la inseguretat a la ciutat, i Batlle li ha assegurat estan treballant per promoure una reforma legislativa del Codi Penal, perquè la reincidència i els robatoris estiguin més penats.