Publicat 25/4/2019 14:40:35 +02:00CET

Batet veu el PP i Cs competint en "radicalitat i extremisme" en la recta final de campanya

28A.- Batet Veu A PP I Cs Competint En "Radicalitat I Extremisme" A la Recta Final De Campanya
EUROPA PRESS

Defensen el model d'immersió lingüística per la "cohesió" que genera

TERRASSA (BARCELONA), 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Política Territorial i candidata del PSC en les eleccions generals per Barcelona, Meritxell Batet, ha afirmat aquest dijous que el PP i Cs estan competint entre ells en "radicalitat i extremisme" aquests darrers dies de campanya.

"Estem assistint a una recta final en la qual estan competint entre ells en radicalitat, en extremisme, que és just el contrari del que necessita aquest país", ha dit en declaracions als periodistes abans de fer un passeig amb el seu número dos, Francisco Polo, pel barri de Sant Pere Nord de Terrassa.

Sobre la competició a la qual ha fet referncia, ha subratllat que als socialistes "tant se'ls en dona si guanya el PP, Cs o Vox o qui quedi primer dels tres", i ha assegurat que el que necessita Espanya és un govern del PSOE.

Ha cridat a "no córrer el risc que sumin les tres dretes, que en aquests moments estan representant exactament el mateix", per la qual cosa ha demanat el vot per als socialistes.

Preguntada per les paraules del candidat d'Unides Podem, Pablo Iglesias, que ha advertit al PSOE que haur de negociar amb ells els ministeris si volen arribar a un acord, Batet ha replicat "no és el moment de parlar de crrecs ni de repartir ministeris".

"En aquest moment el que cal posar sobre la taula són solucions, respostes i polítiques. És el projecte de país i és el que estem fent", ha resolt.

LEC

Ha compartit la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d'avalar aquest dijous el rgim lingüístic del sistema educatiu catal recollit en la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), i que hagi tombat qüestions relatives al currículum, que comprn els ensenyaments, continguts, mtodes pedaggics i criteris d'avaluació de primria, secundria i batxillerat.

Per a Batet, la immersió lingüística garanteix que els nens puguin acabar l'etapa educativa coneixent el catal i el castell, per la qual cosa és "el millor dels models" que pot tenir Catalunya.

"Que hi hagi un domini de les dues llengües, un bilingüisme real, que vol dir cohesió social i igualtat d'oportunitats per a tots els nens, que és la nostra mxima prioritat. Pensem que és un bon model", ha concls.