Publicat 25/4/2019 11:53:00 +02:00CET

Batet tanca la porta a pactar amb Cs per "abraçar la ultradreta" de Vox

28A.- Batet Tanca La Porta A Pactar Amb Cs Per "Abraar A la Ultradreta" De Vox
EUROPA PRESS

Veu un "mal funcionament" de la presó preventiva en el cas Rosell i demana reflexió jurídica

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La ministra de Política Territorial i candidata del PSC a les generals per Barcelona, Meritxell Batet, ha tancat aquest dijous la porta a arribar a un pacte postelectoral amb Cs perqu el que ha fet és "abraar la ultradreta" de Vox.

"És molt difícil i no entra en els nostres plans pactar amb un partit que va marxar d'una posició centrista i el que ha fet és abraar la ultradreta" de Vox, ha resolt la candidata socialista, que ha recordat que la formació liderada per Albert Rivera no posa un cordó sanitari a Vox i sí als socialistes.

Ha subratllat que l'acord amb Cs no entra en els plans del president Pedro Sánchez ni del PSOE perqu els taronges són "un partit polític que va venir a regenerar la democrcia i va votar en contra d'una moció de censura al Govern de la Gürtel".

En resposta als periodistes en una roda de premsa a Efe, ha explicat que en el debat d'aquest dimecres a TV3 es va sentir "satisfeta" del seu paper per haver pogut plantejar algunes de les propostes socialistes i ha destacat els retrets i interrupcions constants que es van viure entre els candidats.

"La política no ha de servir per generar més problemes. Aix vol dir no crispar, no contribuir a la crispació. Vaig intentar trobar la complicitat entre la resta de partits convenuda que si volem abordar la crisi territorial entre Catalunya i la resta d'Espanya haurem de buscar solucions entre tots i refer els consensos", ha expressat.

Sobre si va tenir la sensació que el debat es va transformar en un 'tots contra Batet', ha respost que suposa que "s'ataca el partit polític que més possibilitats té de guanyar" i que ella ho va interpretar en aquesta línia.

"Era el partit que més molestava per l'actitud constructiva de tota la campanya, de posar propostes sobre la taula, d'un projecte de país i una via de sortida del bucle que molesta les forces polítiques que es retroalimenten", ha dit, i ha lamentat que algunes estiguin en la dinmica del 'com més pitjor, millor'.

En ser preguntada per si creu que el PSC est en posició d'alar-se amb la victria el 28 d'abril ha resolt: "El president del Govern central va dir que sortia a guanyar i jo surto a guanyar".

Batet ha reiterat que la victria socialista a Catalunya és clau perqu Sánchez sigui president i per evitar un govern de dretes, i en ser preguntada per com convenceria un independentista de votar el PSC, ha dit que "per una qüestió pragmtica i perqu Catalunya prosperi" i ha sostingut que una persona independentista també est preocupada per la situació, per exemple, de les llistes d'espera en la sanitat.

PRESÓ PREVENTIVA

En preguntar-se-li per l'absolució de l'Audincia Nacional dictada sobre l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell després de gairebé dos anys de presó preventiva, ha lamentat "el mal funcionament" d'aquesta mesura.

"És clar que hi ha hagut un mal funcionament en aquest cas i és un element que ens ha de fer reflexionar de manera profunda, una reflexió jurídica profunda. L'aplicació de la presó preventiva ha de complir la norma i estrictament la legalitat vigent, i donar garanties" a l'afectat, ha concls.