Publicat 3/12/2019 15:58:16 +01:00CET

Batet obre la XIV Legislatura cridant a invertir en "respecte i diàleg lleial" perquè segur que donen resultats

La reelegida presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, durant la seva intervenció en la sessió de constitució de les Corts per a la XIV Legislatura al Congrés dels Diputats, Madrid (Espanya), a 3 de desembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 3 des. (EUROPA PRESS) -

La reelegida presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha obert aquest dimarts la XIV Legislatura cridant els diputats de tots els grups a invertir "en respecte i diàleg lleial", convençuda que així aquesta nova etapa donarà "resultats" com exigeix, segons ella, la societat espanyola.

Abans de declarar constituït el Congrés sorgit de les eleccions del passat 10 de novembre, la socialista catalana ha intentat dissuadir a qui augura que l'actual "fragmentació i disparitat" de la cambra farà "estèril" qualsevol diàleg.

Citant la científica Margarita Salas, que va morir fa unes setmanes, ha recalcat que el diàleg és a la política el mateix que la investigació bàsica a la ciència i que, tot i que els seus resultats no sempre "surten a primera vista", al final s'aconsegueixen.

"Invertim en respecte i diàleg lleial perquè d'aquesta inversió estic segura que sortiran resultats", ha emplaçat a tot l'hemicicle.