Publicat 17/10/2019 12:47:56 +02:00CET

Batet (JxCat) dona suport als Mossos però demana responsabilitats davant d'"actuacions desproporcionades"

Albert Batet (JxCat) intervé en el Parlament de Catalunya
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESSP

BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha expressat el seu suport als Mossos d'Esquadra però ha assegurat que té el compromís d'"exigir responsabilitats i depurar-les davant d'"actuacions desproporcionades" que la policia catalana pugui haver protagonitzat durant els últims dies d'aldarulls.

En la seva intervenció durant el ple extraordinari del Parlament de resposta a la sentència del Tribunal Suprem, ha agraït la feina dels Mossos i ha acusat Cs, el PSC i el PP de "cinisme" per donar suport a la policia catalana, però alhora ser els qui van aprovar el 155, perquè considera que la intervenció de l'autonomia va perjudicar el cos.

Batet ha condemnat la violència i ha defensat que el moviment independentista no és violent: "No necessitem la violència per guanyar, en tot cas la necessita l'Estat per derrotar-nos".

Així mateix, ha recriminat al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, que es reuneixi amb Cs, el PP i Podem per abordar la situació a Catalunya, però no parli amb el Govern i els partits independentistes: "És una greu irresponsabilitat".

Per a ell, Sánchez només està escoltant una part de la societat catalana i "menyspreant l'altra", i li ha exigit que faci política i dialogui.