Publicat 19/10/2019 13:38:04 +02:00CET

Batet diu a Torra que condemni sense matisos la violència o "faci un pas al costat"

Meritxell Batet (PSC) a Lleida
PSC LLEIDA

LLEIDA, 19 oct. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Congrés i número u del PSC a les eleccions generals per Barcelona, Meritxell Batet, ha demanat aquest dissabte al president de la Generalitat, Quim Torra, que faci un pas al costat si no condemna la violència dels disturbis d'aquesta setmana.

Després de reunir-se amb la candidata del PSC per Lleida a les eleccions generals, ha dit: "Si és incapaç de condemnar sense matisos la violència que estem sofrint, de condemnar i recolzar els Mossos d'Esquadra i el conjunt de forces de seguretat, crec que que no és digne d'encapçalar la major institució del país, la presidència de la Generalitat".

Ha insistit que les institucions han de tenir una resposta, i ha criticat: "No es pot convertir la Generalitat en un instrument d'agitació política al servei només d'unes idees".

Batet ha expressat la seva condemna absoluta a qualsevol manifestació violenta: "Tots tenim el dret d'expressar-nos lliurement, a expressar opinió públicament, però mai no pot tenir caràcter violent. Hem de respectar les llibertats i els drets dels altres".

També ha recordat els cossos policials que participen aquesta setmana al dispositiu a Catalunya, dels quals ha destacat que estan treballant amb "una de les millors coordinacions que hi ha hagut fins ara i que s'enfronten a situacions molt difícils".

Ha dit que el PSOE sempre ha defensat el paper dels periodistes, sobre els quals ha dit que "garantir la seva protecció ha de ser una màxima prioritat".

Respecte als partits de dretes, els hi ha exigit lleialtat i que no facin un ús electoralista de la situació, segons ella, i ha defensat que el Govern espanyol està actuant "a tot moment amb proporcionalitat, amb responsabilitat i amb professionalitat".

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  A judici per la mort d'un home a qui havia deixat en coma d'un cop de puny a Tortosa