Publicat 29/11/2019 14:16:49 +01:00CET

Batet defensa que el PSOE negociï amb ERC i apel·la a la responsabilitat de tots els partits per superar el bloqueig

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, quan arribava a la reunió de la Comissió Permanent de l'Executiva Federal del PSOE,  al carrer Ferraz, Madrid (Espanya), 18 de novembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press

MADRID, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha defensat aquest divendres que el PSOE negociï amb ERC els seus suports a la investidura del socialista Pedro Sánchez i ha apel·lat a la responsabilitat de tots els partits per mirar de superar el bloqueig polític.

En els passadissos de la cambra baixa, Batet ha aplaudit que el PSOE es reunís aquest dijous amb ERC i que tots dos partits hagin acordat una nova reunió per dimarts vinent per avançar en un possible acord.

La socialista catalana considera "important" que després d'una repetició electoral tots siguin "molt conscients" de quina és la responsabilitat de cadascun, i la del PSOE, ha dit, és procedir a la investidura d'un president i tirar endavant un Govern. "És el que està demandant la societat espanyola", ha dit.

Per això, sosté que el PSOE, com el partit vencedor dels comicis del passat 10 de novembre, és el que ha de mantenir un diàleg amb totes les forces polítiques que conformen l'hemicicle i també ha destacat la importància que tots els partits sentin la responsabilitat de "contribuir" a la governabilitat del país.