Publicat 9/3/2019 18:29:02 +01:00CET

Batet crida al diàleg i acusa Moreno de cercar "divisió i confrontació" entre comunitats

Collboni (PSC) acusa Valls de "enviar cartitas" per tapar haver anat a Colón
@SOCIALISTES_CAT

BARCELONA, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

La ministra de Política Territorial i Funció Pública i cap de llista del PSC per Barcelona a les eleccions generals, Meritxell Batet, ha apellat al dileg i ha criticat el president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno, qui ha acusat de cercar "la divisió i la confrontació".

En un acte del PSC aquest dissabte, en el qual també ha intervingut la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i el candidat del PSC a l'Alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, Batet ha sostingut que vol una Espanya en la qual cpiga tothom, en la qual la societat no estigui fracturada, i ha assegurat que els "andalusos que viuen a Catalunya són catalans", en referncia a les paraules de Moreno del diumenge.

Ha criticat els partits que "han preferit defensar coses que són impossibles i que gens tenen a veure amb el benestar de ciutadans" i ha assegurat que no es pot permetre que es continu fent mal a la convivncia per interessos partidistes.

"Quan defenso Catalunya penso en la seva gent, vinguin d'on vinguin, tinguin l'origen que tinguin i parlin la llengua que parlin", ha subratllat Batet, que ha explicat que Montero es va emocionar quan la va escoltar parlar en catal en la roda de premsa després del Consell de Ministres celebrat a Barcelona al desembre.

Batet ha afirmat que, de cara a les eleccions generals, "la crulla no és només sobre un programa electoral de propostes concretes, sinó d'una concepció de la política", i ha concretat que la major responsabilitat d'un governant és que els ciutadans puguin conviure, i que governi per a tots, a la recerca de l'inters general.

Per aix, ha reiterat que s'ha de dialogar, "escoltar l'altre, apropar posicions" i parlar més amb els qui pensen diferent, i ha defensat que aix ja ho ha fet el municipalisme, després del que ha lloat a Collboni com l'únic candidat que té un projecte per a Barcelona.

La ministra també ha recordat la manifestació d'aquest divendres pel Dia de la Dona a Barcelona, i ha celebrat que tanta gent jove hi participés, per ha advertit aquests joves que els drets i les llibertats "s'han de lluitar" i pot haver-hi una reculada, per la qual cosa ha cridat a no permetre-ho.