Publicat 19/5/2019 13:40:42 +02:00CET

Batet es conjura a no permetre "l'insult i l'ús partidista" de les institucions

Av.- 26M.- Batet es conjura a no permetre "l'insult i l'ús partidista" de les institucions
EUROPA PRESS

Manuel Cruz: és un honor presidir el Senat, com a "filòsof i federalista convençut"

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

La ministra en funcions de Política Territorial, Meritxell Batet, que dimarts vinent serà nomenada presidenta del Congrés, s'ha conjurat a no permetre "la confrontació, l'insult i l'ús partidista de les institucions que fan mal a la democràcia" i ha assegurat que apostarà pel diàleg.

Ho ha dit aquest diumenge durant un míting al Poliesportiu La Marina de Barcelona en el qual han participat el senador electe, Manuel Cruz, el primer secretari de PSC, Miquel Iceta, i el candidat socialista a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni.

L'acte suposa la primera fotografia de Batet, Cruz i Iceta després que els independentistes frustressin el nomenament del primer secretari socialista com a senador, després de fer-se públic que el president del Govern el volia de president del Senat, la qual cosa va provocar que Sánchez situés Cruz al capdavant de la cambra alta i Batet presidint el Congrés.

Batet ha assegurat estar "contenta" amb que Sánchez hagi pensat en ella per al càrrec, però s'ha mostrat prudent en aquests dies fins al dimarts, quan està previst que es constitueixi la cambra, termini que ha qualificat de temps d'impàs.

La ministra en funcions ha explicat que els socialistes mostren la seva aposta clara pel diàleg i l'acord, i ha destacat que Iceta "ho sap millor que ningú, perquè va apostar pel diàleg i l'enteniment" durant els mesos més complexos del conflicte entre Catalunya i la resta d'Espanya.

"El conjunt dels socialistes amb Iceta al capdavant sabem que hi ha una altra via que està en la política, que és la paraula, el diàleg dins de les normes. Miquel Iceta ens ha marcat el camí a tots els socialistes catalans i els que creiem en la política", ha clamat.

Amb el seu nomenament i el de Cruz, assegura que els socialistes aposten per que la política sigui "útil i ajudi a generar convivència i concòrdia, en defensa de la Constitució, les lleis i les institucions públiques".

"Sí, els socialistes han optat per dues tasses, tres, quatre o mil tasses per defensar la convivència i la concòrdia", ha dit després de la intervenció d'Iceta --que havia assegurat que Sánchez dona dues tasses de projecte de diàleg als independentistes després del veto al mateix Iceta--.

Ha explicat que el projecte socialistes opta per una Catalunya "on càpiga tothom i que els catalans no independentistes són tan catalans com els independentistes" i ha defensat que el PSC ocupa la centralitat de la Catalunya no independentista.

"I sí, un Espanya on també càpiga tothom, perquè ens sentim orgullosos de la diversitat que hi ha a Espanya, de totes les cultures i llengües que hi ha en aquesta Espanya plural que volem representar", ha afegit.

MANUEL CRUZ

Manuel Cruz ha agraït al president del Govern el seu nomenament: "Per a mi, que soc un universitari, un filòsof i un federalista convençut, és un honor poder assumir aquest repte".

Ha dit que el senat ha de ser un espai per a la trobada de les comunitats autònomes amb el Govern i per a la trobada entre elles, i dirigir així "el funcionament territorial" d'Espanya.

"Posarem la nostra obstinació en què així sigui", i ha destacat que les veus de les grans ciutats espanyoles també han d'estar representada a la cambra alta i que Barcelona ha d'estar present.

Ha afegit que el Senat tornarà a tenir un president català 146 anys després de Laureà Figuerola.

També ha cridat a superar l'"estancament" de la ciutat que atribueix a l'alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau.