Publicat 9/3/2019 11:28:02 +01:00CET

Batet assegura que el feminisme no exclou i que matisar-lo és "cercar excuses"

Pleno en el Congreso de los Diputados para la convalidación o derogación de Real
Eduardo Parra - Europa Press

BARCELONA, 9 mar� (EUROPA PRESS) -

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha assegurat que el feminisme ni exclou, ni divideix, ni confronta, i ha sostingut que no cal adjectivar-lo i que l'expressió 'feminisme liberal' "sembla una expressió de cercar excuses, de matisar una cosa que no té matís".

En una entrevista a Rac1 aquest dissabte recollida per Europa Press, Batet ha celebrat que a la manifestació d'aquest divendres pel Dia de la Dona hi hagués tanta gent jove i ha valorat positivament que se celebrés, ja que considera que "la lluita ha de mantenir-se. Queda molt per fer" per arribar a la igualtat efectiva, ha dit.

Ha destacat dues mesures impulsades pel seu Govern --en un decret llei que es votar en Diputació Permanent del Congrés perqu ja s'ha dissolt la cambra de cara a les eleccions-- per les quals els sous seran "accessibles als representants dels treballadors", perqu hi hagi un control sobre el que cobren homes i dones, i l'obligació a les empreses de més de 50 treballadors de fer plans d'igualtat.

Preguntada per la creació d'una assignatura sobre feminisme, Batet ha defensat que "és important que el feminisme aparegui a les escoles", encara que no ha concretat si hauria de ser una assignatura exclusiva, després del qual ha defensat la llei d'educació aprovada al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, en la qual s'incloa l'assignatura Educació per a la Ciutadania, que segons Batet recollia aquests valors.

Pel que fa a les negociacions amb l'independentisme, la ministra ha assegurat que "va donar fruits molt modests", per ha negat que hagi estat un fracs, després del qual ha destacat la implicació de tot el Govern.

De cara als debats electorals, Batet ha descartat que es realitzin debats a les presons: "Aix no es preveu, i crec que no seria bo que fos així", en referncia als candidats de JxCat i ERC, Jordi Snchez i Oriol Junqueras, respectivament, que es troben en presó preventiva.