Publicat 13/4/2019 13:01:54 +02:00CET

Batet alerta que hi haurà un govern de dretes a Espanya si el PSC no guanya a Catalunya

EUROPA PRESS

Defensa Sánchez com el "president de la convivncia" i la garantia del progrés social

TARRAGONA, 13 abr. (EUROPA PRESS) -

La candidata del PSC a les eleccions generals per Barcelona, Meritxell Batet, ha alertat aquest dissabte que, si els socialistes no guanyen a Catalunya, hi haur un govern de dretes a Espanya: "Quan no guanyem els socialistes a Catalunya, hi ha un govern de dretes a Espanya. Aquesta és la realitat".

"Quan els socialistes guanyem a Catalunya, podem garantir un govern socialista a Espanya, un govern d'esquerres", ha destacat en un acte de campanya a Tarragona en el qual s'ha presentat la candidatura socialista en aquesta província.

Ha insistit que una victria socialista a Catalunya és la "garantia" que no es formi un govern de dretes després de les eleccions, per la qual cosa ha cridat a votar el PSC.

Batet ha defensat el president del Govern, Pedro Sánchez, com el president que garanteix el progrés social i com el "president de la convivncia".

Ha acusat la resta de partits de fer un joc brut en la campanya que ha demanat que abandonin, i ha defensat que el PSC té projecte: "Cada vegada que hi hagi un insult, nosaltres farem una proposta. Cada vegada que hi hagi un exabrupte, nosaltres llanarem una idea. I cada vegada que sentim una mentida, nosaltres presentarem un projecte d'esperana i illusió per a aquest país".

Així mateix, la candidata socialista ha enaltit la candidatura del PSC per Tarragona perqu considera que representa el feminisme i tota la província, i ha assenyalat la necessitat d'aconseguir dos o tres diputats del Congrés a Tarragona.

EDUCACIÓ

La també ministra de Política Territorial ha lamentat que a Catalunya hi hagi les taxes universitries més altes de tot l'Estat i ha criticat que de 2010 a 2017 el pressupost en educació hagi baixat un 10%: "Les retallades en educació que ha sofert aquesta comunitat autnoma no els ha sofert cap altra".

Per aix, ha subratllat que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que va presentar el Govern suposaven una inversió en educació a Catalunya de 71 milions d'euros en beques universitries, de manera que ha reiterat el seu retret a ERC per no haver-los aprovat.

"Ser d'esquerres no és permetre un Govern de la Generalitat que faci aquestes retallades en educació. Ser d'esquerres és recolzar uns PGE que haguessin perms tenir 71 milions d'euros a estudiants que volen accedir a la universitat", ha recriminat.

JOSEP FÉLIX BALLESTEROS

L'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, ha reivindicat el treball del Govern de Pedro Sánchez a la ciutat i ha cridat a captar el vot indecís: "Estem eufrics, estem illusionats, per no estem confiats. Rasquem fins a l'últim vot indecís perqu la victria ha de ser clara".

A més, el candidat del PSC a les generals per Tarragona, Joan Ruiz, ha sostingut que la província de Tarragona ser "clau en l'xit del triomf socialista" i ha reivindicat el dileg com l'eina per sortir de la parlisi que, en la seva opinió, han provocat l'independentisme i la dreta.