Actualitzat 25/04/2018 16:30

Basf va registrar una facturació rècord a Espanya el 2017 amb 1.325 milions, un 14% més

El director general de Basf Espanyola, Carles Navarro
EUROPA PRESS

Va invertir 40 milions l'any passat i preveu augmentar-los fins al 51 aquest 2018

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

Basf ha tancat l'exercici 2017 amb una facturació a Espanya de 1.325 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 14% respecte a l'any anterior i la millor xifra de negocis de la història de la companyia.

El director general de Basf Espanyola, Carles Navarro, ha explicat a una trobada amb periodistes que l'augment de la facturació s'explica tant pel creixement en volums (+8%) com també en preus (+4%), una cosa que no va ocórrer l'any anterior, quan els preus van baixar.

Ha indicat que destaca el creixement en el negoci de catalitzadors --productes per a la indústria de l'automoció per reduir emissions de gasos--, els productes intermedis --per exemple dissolvents i matèries primeres per a detergents, plàstics i pintures--, i els productes químics per a la construcció gràcies a la recuperació d'aquest sector.

Basf té vuit plantes de producció a Espanya, de les quals cinc estan situades a Catalunya --la més important a Tarragona--, que van produir 787.000 tones l'any passat i que han mantingut un nivell d'ocupació del 79%, una xifra que Navarro ha considerat "molt raonable".

Pel que fa a inversions, l'any passat es van situar en 40 milions d'euros, destinats bàsicament a manteniment i millora de les plantes, dels quals destaquen els 24 milions invertits a Tarragona i altres 9 milions a la factoria que la companyia té a Guadalajara, dedicada a desenvolupar pintures per al sector de l'automòbil.

Navarro ha indicat que el grup alemany ha escollit aquest centre espanyol com un dels tres centres estratègics en aquesta línia de negoci, i que, per tant, augmentarà significativament les inversions i la plantilla.

De cara a aquest any, Basf Espanyola preveu seguir creixent en facturació i té pressupostats 51 milions d'euros per a inversions, dels quals 26 es destinaran a la planta de Tarragona i 14 a la de Guadalajara.

MANQUES EN INFRAESTRUCTURES

Pel que fa a Tarragona, Navarro ha sostingut que la companyia segueix esperant que arribi la connexió ferroviària d'ample internacional per transportar mercaderies a la resta d'Europa de forma més eficient, una cosa que ha confiat que estigui llesta el 2020 o 2021 si el Govern central comença les obres aquest any, com s'ha compromès als Pressupostos Generals de l'Estat.

Ha recordat que fins que no s'iniciïn les obres tampoc començaran els treballs per construir una estació logística intermodal que Basf impulsa al costat d'altres cinc empreses del clúster químic, amb una inversió conjunta de 30 milions d'euros --Basf aporta el 25% i cadascuna de les altres cinc empreses, un 15%--, una cosa que no està pressupostada per aquest any, però que està aprovada para quan Foment iniciï les obres.

El directiu també ha fet referència a la falta de competitivitat que suposa el cost de l'energia a Espanya, que ha assenyalat que arriba a ser fins a un 25% més elevat que en països competidors com Alemanya, Bèlgica i Holanda.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés