Publicat 13/5/2020 13:56:33 +02:00CET

Barrientos (TSJC) augura un "gairebé col·lapse" en els jutjats per la pandèmia

Seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

Veu "òptim" el funcionament dels serveis mínims

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, considera que el funcionament dels serveis mínims en els jutjats catalans des del decret d'estat d'alarma ha estat òptim, i augura una situació de "gairebé col·lapse" en acabar el confinament, amb un augment important d'assumptes en els tribunals.

En declaracions a Europa Press, Barrientos ha explicat aquest dimecres que, durant l'última setmana, treballant en serveis mínims, s'han notificat 49.810 resolucions, la qual cosa suposa una mica més del 10% de l'habitual: "Evidència que darrere hi ha una maquinària funcionant", ha valorat.

Quant a les perspectives en reprendre l'activitat judicial habitual, ha assenyalat que els jutjats rebran molts assumptes per conflictes relacionats amb la pandèmia, que preveu que siguin centenars de milers, la qual cosa s'haurà de "conciliar amb un progressiu augment de la plantilla amb estrictes mesures de seguretat".

Ha apuntat que l'acumulació de causes afectarà a cada jutjat segons la situació que tinguessin abans de la pandèmia, i ha assenyalat que mentre alguns tenien l'agenda plena a dos anys vista, uns altres treballaven amb marges d'uns pocs mesos.

Calcula que, solament amb els judicis suspesos els últims dos mesos, s'omplirà el calendari d'assenyalaments durant tres o quatre mesos, ja que d'ara endavant s'evitarà que coincideixin diversos judicis en hora i lloc per impedir aglomeracions en les sales d'espera dels jutjats.

Contador