Bargalló: "No hi haurà concerts educatius per a les escoles que segreguen per gènere"

Publicat 12/2/2020 11:33:15CET
El conseller Josep Bargalló durant el ple del Parlament
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha defensat que el decret d'admissió d'alumnes defensa drets i no privilegis: "No hi haurà concerts educatius per a les escoles que segreguen per gènere".

Ho ha dit durant la sessió de control al Govern aquest dimecres al Parlament, després d'una pregunta sobre el model educatiu que ha fet el secretari general del PP català, Daniel Serrano.

Bargalló ha assegurat que tant aquest decret com el de concerts educatius provenen del Pacte contra la segregació escolar i del Pacte nacional per a l'educació, i ha explicat que el projecte de decret està en període de debat i negociació i pendent del primer informe del Consell Escolar de Catalunya.

Serrano ha criticat que a l'escola concertada hi ha preocupació perquè, segons ell, amb aquest decret es vol limitar la capacitat d'elecció dels pares, la capacitat d'autogestió dels centres i s'imposa a les patronals un model que no comparteixen: "Signa una declaració de guerra".

Ha assegurat que el Govern vol imposar el decret sense el consens de la comunitat afectada i ha alertat que, si aquest decret tira endavant, l'autonomia dels centres concertats farà fallida: "No continuï endavant i retiri aquest decret".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Unes 200 persones demanen "trens dignes" per a les Terres de l'Ebre a l'estació de l'Aldea

 2. 2

  Buch destaca que Puigcerdà (Girona) "és un municipi segur" en la seva visita a la Cerdanya

 3. 3

  Detenen un monitor de patinatge de Vacarisses (Barcelona) per abusos a menors

 4. 4

  Taiwan informa de la primera mort pel nou coronavirus

 5. 5

  Com activar el tema fosc de WhatsApp per Android