Publicat 28/09/2015 13:13

Barclays no veu probable la independència catalana ni una reacció negativa dels mercats

BARCELONA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

Barclays considera que, malgrat la victòria aquest diumenge dels partits partidaris de la independència de Catalunya, "encara no és l'escenari més probable", i també ha descartat una reacció molt negativa dels mercats davant d'aquests resultats electorals.

En un document d'anàlisi dels comicis consultat per Europa Press, l'entitat britànica ha assenyalat que la possibilitat d'independència "ha augmentat", però tot i que Junts pel sí i la CUP han obtingut la majoria absoluta en escons, no han arribat al 50% en vots.

Barclays destaca com a arguments per descartar un escenari d'independència els alts costos per a Catalunya, "incloent la sortida de la UE", i l'expectativa de l'entitat que el Govern espanyol que resulti de les eleccions generals de final d'any faci concessions a Catalunya, com una reforma de la constitució i una millora fiscal.

"La falta d'una majoria absoluta en vots a favor de la independència és important", prossegueix, perquè els membres més moderats de la plataforma proindependència, incloent Artur Mas, no són partidaris d'una declaració unilateral d'independència sense més del 50% del vot popular, ha indicat.

REELECCIÓ DE MAS

El banc ha pronosticat que la reelecció de Mas com a president de la Generalitat "està lluny de ser clara" donades les manifestacions de la CUP contra el seu nomenament, tot i que Barclays no descarta que finalment hi doni suport.

En tot cas, ha sostingut que és un factor important, tenint en compte que altres líders proindependència "més radicals" com Oriol Junqueras o Raül Romeva serien molt més bel·ligerants en les negociacions amb el Govern espanyol, incloent una possible declaració unilateral d'independència.

INFLUÈNCIA EN ELS MERCATS

Respecte a l'impacte dels comicis en els mercats, malgrat descartar una reacció molt negativa, ha considerat que sí hi ha una influència del suport a la independència a Catalunya.

Ha exemplificat que en els dos últims mesos els mercats han demanat un més diferencial per als bons espanyols i italians, tot i la millor evolució macroeconòmica d'Espanya.

Per al banc, això evidencia les preocupacions polítiques que els mercats associen amb Espanya: el suport a la independència a Catalunya i les enquestes que situen el partit "d'esquerra radical" Podem com a tercera força estatal després del PP i el PSOE.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés