Publicat 17/7/2020 18:57:32 +02:00CET

Barcelona té 33 rebrots i li preocupa la capacitat de detecció prèvia

La regidor de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 17 jul. (EUROPA PRESS) -

La regidora de Salut de l'Ajuntament Barcelona, Gemma Tarafa, ha informat que Barcelona té actualment 33 rebrots de Covid-19, però que la preocupació no és tant per un brot d'una zona concreta "sinó per la capacitat de detecció prèvia".

En una roda de premsa telemàtica aquest divendres, juntament amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, Tarafa ha informat que, dels 33 rebrots actuals, es dóna "un augment una mica més gran" en els districtes barcelonins de Sants-Montjuïc i de l'Eixample.

La regidora s'ha unit a la reivindicació de l'alcaldessa Ada Colau, en considerar que el nombre actual de controladors dels rebrots és insuficient --diu--, i ha defensat la importància del "seguiment, vigilància i rastreig del virus" per controlar-los.

Tarafa ha insistit també en la importància de seguir les mesures anunciades pel Procicat, ja que creu que la ciutadania "s'ha relaxat" en els àmbits d'oci o de retrobament amb familiars i amics.

"Cal recordar que el virus encara viu a dia d'avui entre nosaltres; hem de seguir actuant i sent conscients", ha dit, i recorda que en cap cas aquestes mesures hauran de substituir els sistemes de vigilància.