Publicat 20/03/2021 13:47

El Barcelona Startup Congress preveu multiplicar per cinc els assistents en la seva segona edició

El Barcelona Startup Congress preveu multiplicar per cinc els assistents en la seva segona edició
BSC

La trobada comptar amb el xef José Andrés i el CEO de Merlin, Ismael Clemente, entre d'altres

BARCELONA, 20 març (EUROPA PRESS) -

El Barcelona Startup Congress preveu multiplicar per cinc els participants i arribar als 2.000 assistents en la segona edició de la trobada, que se celebrar entre el 23 i 24 de mar i s'ha hagut de convertir en un esdeveniment en línia a causa de la pandmia.

"Les coses han canviat del tot", explica l'impulsor del congrés David Peris-Mencheta en declaracions a Europa Press, i apunta que organitzar un esdeveniment digital és molt diferent a fer-ho amb format físic.

Tot i que les trobades en línia perden la capacitat de 'networking' i suposen un repte tecnolgic, Peris-Mencheta explica que la part positiva és "que és més fcil aconseguir registres" perqu aquesta segona edició multiplicar per cinc els assistents de la primera, que es va celebrar al 2019, i compta amb registres de pasos com Cuba, els Estats Units i el Japó, entre d'altres.

L'organitzador assegura que aquesta diversitat de procedncies "és bona per a la ciutat de Barcelona perqu la refora com el hub d'empreses emergents al món.

Per aquest any, els organitzadors del congrés centraran l'acció a com les startups poden ajudar a emprendre a sectors com la gastronomia, l'immobiliari o el d'esdeveniments perqu "al final, el joc entre grans i petits ajuda a tenir taules més riques i punts de vista més complets", explica Peris-Mencheta.

PRIMERES ESPASES

A més de servir com un punt de trobada per a l'ecosistema startup, "la vocació del congrés també és servir de punt de trobada amb les grans corporacions", explica Peris-Mencheta.

En aquest sentit, l'esdeveniment comptar amb la participació de primeres espases en les seves indústries com el 'xef' José Andrés; el CEO de la socimi Merlin, Ismael Clemente; la directora del festival Canet Rock, Gemma Recoder, o el 'country growth manager' de Revolut a Espanya, Ignasi Giralt, entre d'altres.

Clement, mxim responsable de la més cotitzada del sector immobiliari a Espanya, apunta que Merlin "fa molts anys que fa mecenatge de 'proptech'", empreses que combinen tecnologia i 'real estate'.

El directiu apunta que adopten noves tecnologies sempre que compleixin una de les quatre condicions: "Que ajudi a millorar ingressos, a reduir despeses, a augmentar l'experincia dels clients o a millorar la satisfacció dels treballadors".

AJUDA DE LES NOVES TECNOLOGIES

L'ús de les noves tecnologies com una eina per millorar és una de les claus per la qual les grans empreses collaboren amb startups.

Recoder apunta que "poden ajudar en moltes coses" en el sector dels esdeveniments en directe, com poder eliminar els pagaments en efectiu o, mentre duri la pandmia, garantir que hi hagi espais lliures de Covid-19 a partir de tests d'antígens controlats mitjanant aplicacions.

Giralt assenyala una idea semblant i assegura que el primer objectiu de la plataforma de gestió financera és donar-se a conixer i el segon és "conixer les noves solucions que hi ha al mercat i veure com s'est innovant al mercat".

"UN MOMENT DOL"

El confinament que va provocar la pandmia va permetre a les startups basades en solucions digitals incrementar el seu negoci, perqu són "naturals de l'entorn digital", explica Peris-Mencheta.

L'executiu apunta que aquestes empreses estan "vivint un moment dol grcies a la pandmia" i que aquestes empreses estan molt més fortes que fa un any i mig grcies al creixent inters per l'economia digital i la digitalització de l'economia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés