Publicat 24/1/2020 18:45:22 +01:00CET

Barcelona s'anticipa per garantir que l'MWC 2020 sigui "el millor de la història"

El comitè executiu organitzador de l'MWC.
EUROPA PRESS

Més del 96% dels participants del saló tecnològic recomanarien assistir-hi

BARCELONA, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha creat un comitè executiu organitzador per anticipar-se i garantir que l'edició d'aquest any del Mobile World Congress (MWC) sigui la "millor de la història".

Ho ha explicat aquest divendres en roda de premsa el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, abans de fer l'última reunió del comitè abans que comenci el Mobile.

El comitè s'ha constituït per a l'edició d'aquest any i es reuneix des del desembre passat per "coordinar esforços" i abordar conjuntament els aspectes organitzatius, logístics i de servei del saló.

Aquest òrgan de coordinació institucional està integrat per l'Ajuntament de Barcelona i el de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona); la Generalitat, i el Govern central.

També l'integren la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital); Fira de Barcelona; la Cambra de Comerç de Barcelona; l'Aeroport de Barcelona; Transports Metropolitans de Barcelona (TMB); el Gremi de Restauració de Barcelona i el Consell de Gremis.

LA NOTÍCIA, "DINS" DEL MOBILE

Collboni ha remarcat que "Barcelona està preparada" per acollir un any més l'MWC, i ha assegurat que han treballat perquè no hi hagi cap problema amb la seva organització, el transport i la seguretat i tot surti perfecte.

Ha sostingut que volen que la notícia de l'MWC "sigui el que passa dins" i no el que passa fora, com preguntar-se si el saló se n'anirà a una altra ciutat o si hi ha vagues de metro, bus i taxis.

El primer tinent d'alcalde ha remarcat que el comitè ha aconseguit els seus objectius i s'ha pogut anticipar a tots els "petits avisos" que han tingut de possibles conflictes, que finalment s'han resolt, com la desconvocatoria de vaga de busos i taxis.

"Ho tenim ben enfocat", ha emfatitzat, i ha defensat que aquesta política preventiva i no pal·liativa ha permès solucionar-los amb discreció i rigor.

Sobre possibles conflictes protocol·laris entre les diferents institucions, ha assegurat que fan "tota la feina preventiva de diàleg i coordinació" per evitar qualsevol incidència i que ara com ara no es preveu cap problema.

GAIREBÉ TOTHOM RECOMANARIA EL MOBILE

Collboni ha posat en valor que el 96,42% dels assistents del Mobile recomanaria la visita al saló i ha recalcat que aquestes són les dades "clau" que els donen més confiança per al futur.

El consistori també ha assenyalat que el 54,5% diu que hi ha participat anteriorment, amb una mitjana d'assistències de quatre edicions, segons les enquestes que s'han fet entre participants del saló.

Ha afegit que el 32% dels participants a l'MWC ha establert aliances durant el congrés; el 28% ha innovat en productes; el 24% ha incorporat noves tecnologies, i el 13% ha començat nous projectes.