Publicat 17/01/2016 13:41CET

Barcelona proposa crear habitatges amb "diversitat d'usos" segons les etapes vitals

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

La regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez, presentarà una proposta de creació d'habitatges que incorporin la diversitat d'usos segons les diferents etapes vitals en la III Cimera Iberoamericana d'Agendes Locals, que se celebrarà a Santiago de Chile a partir d'aquest dilluns i fins al dia 21 de gener.

Segons ha informat aquest diumenge el consistori en un comunicat, Pérez exposarà durant la cimera el projecte els reptes el Govern municipal en matèria d'habitatge, i presentarà els tres reptes que plantejarà a la ciutat.

El primer és el disseny d'habitatges dissenyats a partir d'una "nova sensibilitat" de gènere, amb l'objectiu de trencar les jerarquies i el binarisme, així com el repartiment tradicional de rols.

Els nous espais tindran en compte les noves unitats familiars i adequar-se a les necessitats canviants de cada moment de la vida a través d'espais que "trenquen els límits" entre l'exterior i l'interior, i el que és públic i privat.

Aquests criteris també es reflectiran en la planificació d'espais i edificis més segurs; amb escales i garatges més lluminosos, i espais d'ús comunitari per a jocs infantils, reunions informals i trasters, entre altres.

El segon repte del Govern municipal és l'impuls de noves formes de "tinença" de l'habitatge lluny de les tradicionals, com la compra i el lloguer, per la qual cosa proposa prioritzar l'habitatge públic per a col·lectius vulnerables i dones en situació de risc de violència de gènere a través de les cooperatives d'habitatges, que es crearien amb el suport de l'administració.

El tercer repte que presentarà Barcelona en la cimera és la representació de les dones en els espais de decisió política com els ministeris, conselleries, consells consultius, així com en nivells alts i intermitjos de l'administració i nivells tècnics, que podria assegurar l'aplicació de la "perspectiva de gènere" en la planificació d'espais.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés