Publicat 5/6/2019 15:22:50 +02:00CET

Barcelona premiarà amb 20.000 euros el millor projecte innovador per atendre gent gran

Gente mayor realizando actividades
DIPUTACIÓN DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimecres el 'Repte Social d'Atenció a la Gent gran', adreçat a emprenedors i organitzacions amb l'objectiu que aportin solucions innovadores per donar atenció efectiva a la gent gran en situació de dependència, i premiarà amb 20.000 euros la millor proposta.

Ho ha anunciat el consistori en un comunicat en què ha explicat que la convocatòria estarà oberta fins al 26 de setembre i que també vol que es proposin eines que millorin la identificació i el temps de resposta de les necessitats de la gent gran.

El premi s'entregarà perquè el guanyador pugui implementar la solució que hagi presentat, i si el pilot es desenvolupa amb èxit, "s'explorarà la manera d'escalar el projecte".

"El repte vol innovar i anar més enllà de la resposta que dona actualment l'Ajuntament" apunta el consistori en el comunicat, i sosté que la proposta vol solucionar problemàtiques com la manca de places a les residències i abordar aquest repte davant l'envelliment creixent de la població.

OBERTA I COL·LABORATIVA

Amb tot, l'Ajuntament ha explicat que ha volgut tractar les necessitats de la societat d'una manera "oberta i col·laborativa" entre els sectors públic, privat, acadèmic i social, i a més aprofitar l'oportunitat per facilitar la creació de llocs de treball, a partir del talent emprenedor, afegeixen.

El repte s'ha plantejat sota el títol 'Com podem donar atenció efectiva a la gent gran en situació de dependència, en el marc de les Superilles Socials?' i s'ha dut a terme mitjançant la col·laboració de l'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament i el programa I.Lab del comissionat de Tecnologia i Innovació Digital.

el més llegit

 1. 1

  Prohibit entrar i sortir de Lleida i 7 municipis més del Segrià des de mitjanit pel coronavirus

 2. 2

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 3. 3

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 4. 4

  Podem demana inspeccions als centres de treball de Lleida per evitar contagis

 5. 5

  La jutgessa no ratifica el nou confinament a diversos municipis de Lleida