Actualitzat 22/10/2015 17:17

La Barcelona Metropolitana genera el 50% de transports de mercaderies de Catalunya

BARCELONA, 24 abr. (EUROPA PRESS) -

La Regió Metropolitana de Barcelona (RMB) genera el 50% de l'activitat de transports de mercaderies de Catalunya, i el 43% del total d'aquesta activitat es realitza dins de l'àmbit metropolità, amb origen i final dins la RMB, segons un document presentat aquest divendres pel Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Segons ha informat el Pacte Industrial en un comunicat, l'objectiu del document, elaborat per l'economista Ignasi Ragàs, d'IREconomía, Logística i Territori, és analitzar la mobilitat de les mercaderies en els polígons industrials, una realitat que, segons ells, és "poc coneguda malgrat ser un factor clau en la competitivitat de la indústria i l'economia de la RMB".

L'associació proposa millorar la planificació i la gestió de la informació disponible en matèria de mobilitat de mercaderies a través de "l'explotació sistemàtica per a l'àmbit de Catalunya de l'Enquesta permanent de transport de mercaderies per carretera (EPTMC) que elabora el Ministeri de Foment".

El Pacte Industrial també ha presentat en el document una llista de les problemàtiques actuals del sector, entre les quals s'inclouen la limitació horària del port de Barcelona, que dificulta el transport nocturn de mercaderies, i la necessitat de millora de la gestió dels fluixos circulars d'algunes grans empreses, entre d'altres.

RECOMANACIONS

"Fa falta que les institucions públiques, i especialment els ajuntaments, dediquin més atenció a comprendre les realitats dels polígons industrials", ha assenyalat l'associació, i ha demanat avançar feia un enfocament més integrat de les polítiques urbanístiques, de foment i de mobilitat.

Ha establert deu recomanacions per millorar la mobilitat de les mercaderies, entre les quals inclouen equipament que donin valor afegit als polígons, com aparcaments per a camions, i activar la Taula del Sistema Logístic a l'àmbit metropolità, entre d'altres mesures.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés