Publicat 25/4/2019 16:31:41 +02:00CET

Barcelona marca un rcord histric en turisme de congressos amb 1.901 milions d'euros

Sant Jordi.- La Gurdia Urbana pide evitar patinetes y bicicletas en el centro de la ciudad
David Zorrakino - Europa Press

SABADELL (BARCELONA), 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El turisme de congressos a Barcelona i la seva rea metropolitana ha generat un impacte econmic de rcord, després de tancar el 2018 amb 1.901 milions d'euros, tal com s'ha presentat aquest dijous en l'assemblea anual del Barcelona Convention Bureau (BCB), que ha estat celebrada a Sabadell.

En declaracions als mitjans, el president de l'organisme, Miquel Martí, ha valorat molt positivament la dada, especialment perqu es venia d'un 2017 "que es podria haver patit", en allusió als atemptats terroristes a la Rambla i a l'1-O.

Martí ha assegurat que la capital catalana segueix sent la destinació preferida a nivell mundial i "en el top cinc del món dels congressos" i ha indicat que l'estancia mitjana dels delegats és de 4,95 dies, per la qual cosa ha crescut la despesa hotelera amb 188,69 euros per dia en el cas de congressos i 99 en el dels assistents a les convencions, quan la durada dels congressos ha estat de 3,53 dies i les convencions de 4,32.

Martí ha destacat que Barcelona "és la ciutat que no és capital de país que aconsegueix aquests reptes dins del mercat internacional" i ha precisat que la capital catalana és un referent especialment en el sector farmacutic i metge.

La distribució al llarg del 2018 ha estat de 1.404 reunions i 584.154 delegats a Barcelona, mentre que en la resta de comarques ha estat de 310 i de 63.861, respectivament.

CAPACITAT DE RESISTIR DE BARCELONA

El regidor de Turisme, Comer i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident segon del Consell General de Turisme de Barelona, Agustí Colom, ha coincidit a assenyalar el lideratge en aquests dos camps i també ha remarcat la "capacitat de resistir" de la ciutat i recuperar aquest turisme malgrat els atemptats i la situació política viscuda el 2017.

Colom ha dit que ha estat una recuperació "gil i rpida" i ha pronosticat que les perspectives del 2019 són també molt positives.

El regidor barceloní ha assegurat que el turisme es planteja "a tot el territori" i d'aquesta manera, com ha expressat, descongestionar Barcelona.