Publicat 29/10/2019 17:10

Barcelona insta la Generalitat a desplegar de manera "més efectiva" la Renda Garantida de Ciutadania

Sonia Fuertes, Laura Pérez y Lluís Torrens
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 Oct. (EUROPA PRESS)

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Generalitat de Catalunya que desplegui de manera "més efectiva" i amb més intensitat la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), a més de l'aprovació definitiva del reglament que continua pendent des de fa més de dos anys, amb l'objectiu d'afavorir una transformació dels serveis socials cap a un model més centrat en l'acompanyament a les persones.

Així ho ha expressat la tinent d'alcalde de Drets Socials i Feminismes, Laura Pérez, acompanyada pel director d'Innovació Social, Lluís Torrens, i la comissionada de Direcció Social, Sonia Fuertes, en presentar els resultats preliminars del projecte europeu B-Mincome, dotat amb 16 milions d'euros, i que s'ha desenvolupat en 10 barris de l'Eix Besós.

De les 952 famílies que han tingut accés durant dos anys a la renda establerta --mitjançant el projecte pilot-- unes 550 famílies han cobrat les prestacions d'aquest darrer mes en el qual finalitza el programa, la qual cosa demostraria, segons Laura Pérez, que juntament amb el fet que no totes han cobrat al mateix temps, les famílies han prioritzat aconseguir altres ingressos per la via de l'ocupació.

Des del consistori lamenten que "només el 12% de les famílies reben la renda" i defensen que la renda podria permetre obtenir ingressos a les persones i llars més vulnerables, la qual cosa permetria més contundència per transformar els serveis socials cap a un model més centrat en l'acompanyament de les persones, ha assenyalat la tinent d'alcalde.

Els resultats preliminars del projecte pilot B-Mincome demostren que tenir uns ingressos mínims garantits augmenta el nivell de benestar, felicitat i la participació comunitària de les persones, a més de millorar el seu estat de salut i reduir el seu estrès.

ASSESSORAMENT

La finalització de les transferències monetàries dissenyades en el programa explicarà també amb un acompanyament individual el que faran durant els propers mesos els diferents centres de Serveis Socials i l'Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques.

La intenció és redirigir aquestes persones participants cap als recursos més adequats en cada cas, així com assessorar-les en la sol·licitud de les prestacions a les quals puguin tenir dret.

D'aquesta manera, les famílies tenen fins el 31 de desembre del 2019 per fer front a les despeses que considerin oportunes, de la mateixa manera que han fet fins ara.

El consistori i les entitats participants del projecte iniciaran ara una avaluació detallada de tots els indicadors, una feina que esperen tenir feta el segon trimestre del 2020.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés