Publicat 14/9/2019 11:16:31 +02:00CET

Barcelona inicia l'últim tràmit per gestionar el Port Olímpic durant 30 anys

Port Olímpic de Barcelona, en una foto d'arxiu.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 14 set. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat l'últim tràmit administratiu per assumir les competències de gestió sobre el Port Olímpic --actualment exercides per la Generalitat-- per un període prorrogable de 30 anys.

La decisió ha estat presa per la comissió de govern aquesta setmana i se sotmetrà al plenari municipal el dilluns 30 de setembre, ha dit aquest dissabte la segona tinent d'alcalde de Barcelona, Janet Sanz, en un comunicat.

Amb l'assumpció de competències, ha afirmat Sanz, l'Ajuntament vol "fer efectiva la voluntat del consistori de trastocar la imatge d'un Port Olímpic lligada a l'oci nocturn que no ha deixat de generar problemes de convivència".

Segons les previsions de l'Ajuntament, la Generalitat farà efectiva la delegació de competències aquest octubre, i a finals de 2019 començaran les obres de reforma per convertir l'espai en "un port ciutadà, on predomini el verd".

Aquest tràmit culmina el procés iniciat al desembre del 2016, quan l'Ajuntament i la Generalitat van signar un protocol de col·laboració perquè el consistori assumís les competències de gestió sobre el port, per la seva "singularitat i rellevància a la ciutat".

El 2022, segons Sanz, el Port Olímpic serà un espai públic a la disposició dels veïns on puguin dur-se a terme activitats veïnals, esportives i d'economia verda.