Publicat 22/10/2019 13:22:15 +02:00CET

Barcelona Industry Week aborda amb set esdeveniments la indústria més innovadora i digitalitzada

Suma set esdeveniments que demostren l'auge de la fabricació intel·ligent, connectada i autònoma.
FIRA DE BARCELONA

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

La tercera edició de la Barcelona Industry Week impulsarà del 29 al 31 d'octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona la indústria i la fabricació intel·ligent, connectada i autònoma amb set esdeveniments.

Els congressos IoT Solutions World Congress (IoTSWC), Blockchain Solutions World, AI & Cognitive Systems Forum, Industry From Needs to Solutions, MAX, Barcelona Cybersecurity Congress i Ayri11 reuniran durant tres dies 550 empreses, 600 ponents i 25.000 visitants, segons ha informat la institució firal aquest dimarts en un comunicat.

La setmana té l'objectiu de promoure la innovació i impulsar la transformació digital de diferents sectors, que passarà per tecnologies com l'internet de les coses, la intel·ligència artificial, el 'blockchain', la ciberseguretat, el 5G, la impressió 3D, la robòtica i l'automatització.

Tots ells abordaran des de diverses perspectives com les tecnologies disruptives no només milloren els processos de fabricació sinó que també "redueixen la seva petjada ambiental", amb un total de 400 sessions congressuals, conferències, tallers i taules rodones programades.

El director de negoci propi de Fira de Barcelona, Salvador Tasqué, ha explicat que la Barcelona Industry Week s'ha afermat com la "principal plataforma firal de suport i impuls de la transformació digital de múltiples sectors" amb la suma dels set esdeveniments.

"Es complementen i ofereixen una visió transversal de totes les innovacions existents per desplegar la indústria més avançada amb l'objectiu de fer més eficients i sostenibles els processos de producció", ha afegit.

SALONS

El IoTSWC ocuparà el pavelló 2 del recinte de Gran Via, amb 350 expositors, entre ells els principals proveïdors mundials de solucions de IoT, intel·ligència artificial i 'blockchain', com ara Microsoft, Sas, Vodafone, Nutanix, Deloitte, T-Systems, Libelium, Kaspersky, Orange, Siemens, Fiware, Hitachi, Relayr, Thingstream, Zyfra, Emnify, Linux Edge Foundation, Hewlett Packard Enterprise i ARM.

Conjuntament amb IoTSWC, tindran lloc dos esdeveniments monogràfics sobre 'blockchain' i intel·ligència artificial, el Blockchain Solutions World (BSW) i l'AI & Cognitive Systems Forum (AI & CS), tots dos, com succeeix amb el IOTSWC, organitzats per Fira de Barcelona conjuntament amb l'Industrial Internet Consortium (IIC).

La quarta edició d'Industry From Needs to Solutions incrementarà el seu caràcter industrial amb la incorporació d'una àrea expositiva de màquina-eina que se sumarà als espais de connectivitat i dades, impressió 3D, automatització i robòtica, nous materials i disseny i serveis, amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats tecnològiques de les empreses en l'era de la indústria 4.0.

Dins del programa d'Industry From Needs to Solutions, neix MAX, un nou congrés centrat en la fabricació avançada i les seves aportacions per maximitzar l'optimització en àmbits com l'eficiència, els productes, el negoci i el talent, que comptarà amb 40 ponents d'empreses com ara DHL, Roche Diagnostics, Fluidra, Siemens, Damm, Seat i Cisco.

El Barcelona Cybersecurity Congress celebrarà la seva segona edició, centrada en la ciberseguretat en l'àmbit industrial, les solucions, el negoci i la governança, i comptarà amb 60 ponents, entre els quals destaquen representants de Telefónica, Tata Communications i Microsoft, que debatran sobre la implementació de solucions de ciberseguretat en entorns multinúvol, protecció de dispositius mèdics i noves eines per prevenir robatoris d'identitat en serveis financers, entre d'altres.

Tots aquests esdeveniments que conformen la Barcelona Industry Week porten associats altres activitats de coneixement i 'networking' en què estan implicades com a col·laboradores més de 50 entitats entre associacions, col·legis professionals, centres tecnològics i universitats, entre d'altres.