Publicat 19/2/2019 16:30:27 +01:00CET

Barcelona haur de pagar interessos pels retards a l'hora de pagar l'augment salarial de l'1%

Ajuntament de Barcelona
DAVID ZORRAKINO (EUROPA PRESS) - Archivo

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

Una sentncia obligar l'Ajuntament de Barcelona a pagar interessos pels retards a l'hora de pagar l'augment de l'1% de la massa salarial als treballadors des de l'any 2007, segons ha informat aquest dilluns la secció sindical de CCOO del consistori.

Fonts de CCOO han explicat a Europa Press que una sentncia del 2016 ja va obligar el consistori a tornar aquest poder adquisitiu als treballadors, per el que ara reclamen són els interessos pel retard en el cobrament.

El sindicat ha recordat que el 2009 van reclamar amb efecte retroactiu la consolidació de l'1% de l'increment del sou per als funcionaris, tal com es recollia en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) des de l'any 2007.

"Tothom estava expectant, perqu aquesta sentncia crea jurisprudncia", i CCOO ha destacat que la resolució del gener del 2016 obligava l'Ajuntament a abonar l'1% de la massa salarial als treballadors i consolidar l'increment a partir d'aquest any d'ara endavant.

El sindicat ha dit que es reuniran amb l'Ajuntament per abordar el pagament d'aquests interessos, i també ha explicat que la sentncia permet que els treballadors que van tenir dret al cobrament del principal --ja abonat-- ho té al percebo d'interessos.