Publicat 30/4/2019 17:08:26 +02:00CET

Barcelona destina 2,3 milions d'euros a l'economia social i cooperativista

Barcelona destina altres 2,3 milions d'euros a l'economia social i cooperativista
EUROPA PRESS

Pisarello assegura que cap govern es podr desfer d'aquesta política econmica "consolidada"

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha obert una convocatria d'ajudes per promoure l'economia de proximitat, cooperativista, social i solidria de la ciutat en la qual es donaran fins el 2,3 milions d'euros en una convocatria oberta des d'aquest dilluns fins al 29 de maig.

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha assegurat aquest dimarts en declaracions als mitjans que BComú ha aconseguit convertir la política de suport a l'economia de proximitat, social i solidria en una política "consolidada" i que cap govern es podr desfer d'aquesta perqu és un projecte irreversible, en les seves paraules.

Ha apuntat que aquesta és la tercera edició en qu se celebra i que en total el consistori haur destinat vuit milions en una estratgia que situa Barcelona "en l'avantguarda de la política econmica de proximitat i local a nivell europeu".

UN MODEL AGROALIMENTARI SOSTENIBLE

Pel que fa a les ajudes que dona Barcelona Activa en el marc d''Impulsem el que Fas', en la present edició contemplen una nova modalitat d'ajudes a projectes que impulsen un model agroalimentari just, solidari i sostenible a la ciutat.

Barcelona Activa també vol finanar projectes empresarials que s'estableixin a locals privats buits a barris de "renda baixa" com Roquetes i Trinitat Nova, que hauran de complir amb requisits com que els salaris de contractació de persones siguin d'un mínim de 1.088 euros.

TURISME RESPONSABLE

També se subvencionaran projectes de turisme que impulsin l'activitat econmica dels barris, que fomentin l'emprenedoria i l'empresa responsable, que promoguin l'ocupació de qualitat, que generin nova activitat amb valor compartit i enforteixin el retorn social i l'arrelament del turisme als territoris.

Pel que incumbeix a les ajudes que s'atorguen des de la direcció de Serveis d'Economia Cooperativa, Social i Solidria i Consum, es vol cercar subvencionar projectes o activitats que fomentin iniciatives d'inters públic o social, que la seva finalitat sigui contribuir a l'abast de la gestió democrtica i participativa, l'orientació de les necessitats humanes i el compromís amb la comunitat.

Els projectes han de comenar el 2019 i poden tenir una durada mxima de 12 mesos, i entre el 26 d'abril i el 16 de maig el consistori far sessions informatives en equipaments de la ciutat per explicar els requisits i els trmits.

El 2018 es van finanar un total de 223 projectes amb una injecció municipal de 3,1 milions d'euros.