Publicat 05/09/2019 16:23CET

Barcelona comenar el curs escolar amb 1.672 alumnes més i un increment de 133 docents

Estudi, aula, classe (recurs)
EUROPA PRESS - Archivo

Estableix un procediment de renovació automtica de les beques menjador

BARCELONA, 5 set. (EUROPA PRESS) -

Barcelona comenar el 12 de setembre el curs escolar amb un total de 178.487 alumnes en els ensenyaments obligatoris, la qual cosa suposa un increment de 1.672 en relacició amb l'any anterior, un increment de 133 docents i un nou institut, La Sagrera Sant Andreu.

En roda de premsa, el president del Consorci d'Educació de Barcelona, Josep Gonzlez-Cambray, i el vicepresident, Joan Subirats, han detallat que ha descendit els matriculats a P3, amb 144 nens menys, mentre que han augmentat en la resta d'etapes: 239 més a infantil de segon cicle, 522 a primria i 911 a l'ESO.

A P3, el 49,8% de l'alumnat s'ha matriculat a centres públics i el 50,2% a l'escola concertada, malgrat que la demanda d'escola pública havia estat un altre cop superior en la preinscripció, i Gonzlez-Cambray ha assegurat que han de ser capaos d'incrementar l'oferta pública per fer front a l'augment de la demanda.

El president del Consorci ha subratllat que les famílies barcelonines que en totes les opcions de preinscripció havien subscrit opcions de la pública es troben en centres públics, i ha destacat que l'assignació d'ofici s'ha redut "molt" aquest any.

A més del nou Institut La Sagrera Sant Andreu, el curs comenar amb la transformació de dos centres més: l'institut escola Arts, situat a l'antiga escola Sant Vicen de Paül, i l'Institut Pedralbes, fruit de la fusió dels instituts Joan Bosc i Ausis March.

Gonzlez-Cambray ha explicat que s'han invertit 50,1 milions en obres a 100 centres de la ciutat, i ha garantit que tots els alumnes podran comenar l'activitat lectiva amb normalitat: el Consorci d'Educació ha invertit 50,1 milions d'euros en aquest centenar d'actuacions.

AUGMENT DE PROFESSORS

L'equip educatiu també augmentar i passar dels 9.121 docents del curs passat a 9.254, s'incrementar el nombre de docents en 133 --129 per a centres i 4 per a serveis educatius--, mentre que el personal d'administració i serveis (PAS) també creixer en set professionals fins als 1.287.

Gonzlez-Cambray també ha explicat que durant el curs es far una nova convocatria d'oposicions amb 175 places, de les quals 117 són de professor de Secundria i 58 de professor tcnic de FP.

Barcelona tindr aquest curs un nou centre d'educació especial, que ser el sis de la ciutat, i aposta per la continutat de 63 professionals, entre gestors emocionals, tcnics d'integració i educadors, a través del Pla de Barris a 38 centres educatius.

Tant Gonzlez-Cambray com Subirats han afirmat que continuaran amb les mesures per avanar en l'equitat, i han explicat que s'ha establert una renovació automtica de les ajudes de menjador per "reduir els trmits" en la línia del que marca el Pacte contra la segregació que impulsa el Síndic de Greuges.

Subirats també ha assenyalat que volen engegar la mesura de govern de cultura i educació amb la qual volen connectar educació, cultura i comunitat, per que volen concretar-ho en el nou Pla d'Actuació Municipal (PAM).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés