Actualitzat 21/03/2016 16:16 CET

Barcelona és la ciutat més cara per llogar i Elx la més barata

Viviendas en Santander
EUROPA PRESS

MADRID, 21 Març (EUROPA PRESS) -

   La ciutat d'Espanya més cara per llogar un habitatge és Barcelona i la més barata Elx, ja que cent metres quadrats en la ciutat comtal costen 2.958 euros al mes i a Elx 180 euros, segons l'informe anual que elabora la societat de taxació Tècnics en Taxació (TecniTasa).

   L'estudi mostra que els preus màxims del lloguer d'un habitatge a Espanya tenen tendència a estabilitzar-se, com és el cas de Sevilla, Santa Cruz de Tenerife, Valladolid o Múrcia; mentre que els preus mínims pugen lleugerament a moltes ciutats espanyoles, com Càceres, Toledo o Las Palmas de Gran Canaria.

   Un habitatge de lloguer a carrers emblemàtics de Madrid, Barcelona, Bilbao, Pamplona, Sant Sebastià, A Corunya, Cadis, Marbella o Saragossa se situen per sobre dels 1.500 euros al mes, per contra, en els barris més barats, en ciutats com Huelva, Alacant, Castelló, Elx, Torrent, Granada, Màlaga, Jerez de la Frontera, Almeria i Jaén, encara es pot llogar un habitatge per sota dels 200 euros mensuals. Els dos extrems han disminuït respecte a altres anys.

   Segons el president de TecniTasa, José María Basañez, l'evolució dels preus de compravenda ha estat, en termes generals, més "abrupta" que la dels preus de lloguer, per la qual cosa la rendibilitat dels lloguers ha pujat en el període de crisi.

   Les expectatives, explica Basañez, són "simètriques", de manera que els preus de compravenda s'aniran progressivament recuperant des de nivells inferiors, per la qual cosa, tot i que les rendes del lloguer es mantindran o s'incrementaran, "la rendibilitat previsiblement disminuirà".

   Les caigudes més rellevants dels preus màxims per llogar es troben a Santander, Zamora, Madrid, Guadalajara i Salamanca, amb un descens que ronda el 12%.

   La pujada més forta en els preus màxims del metre quadrat a lloguers es dóna a Pontevedra i Vigo, al voltant d'un 13%.

   Pel que fa als preus mínims, pugen de manera rellevant a Santander, Castelló i Vigo, al voltant a l'11%. A l'altre extrem se situen les baixades significatives en aquests preus mínims a Saragossa, Osca i Logronyo, d'al voltant d'un 12%.

LES CINC CIUTATS MÉS CARES

   Si una família espanyola volgués llogar un pis de 100 metres quadrats al passeig de Gràcia a Barcelona hauria de disposar de 2.958 euros al mes per pagar la renda. El mateix tipus d'habitatge al carrer Serrano de Madrid li costaria 2.784 euros.

   La tercera urb més cara per llogar també se situa al nord, a Pamplona, on es necessitarien 2.490 euros, mentre que el quart i cinquè lloc es localitzen a Andalusia i ja baixen dels 2.000 euros: a Marbella, 1.920 euros, i a Cadis, 1.768 euros.

GAIREBÉ 30 EUROS AL MES PER METRE QUADRAT A BARCELONA.

   El metre quadrat més car per llogar a l'últim any a Espanya ja no està a la capital, ara es troba a Barcelona, amb 29,58 euros al mes el metre quadrat.

   Arrendar un habitatge de 100 metres quadrats al passeig de Gràcia costa ara 2.958 euros, preu que ha repuntat un 2% respecte a l'any anterior.

   En concret, 174 euros és la diferència que existeix per llogar un habitatge de 100 metres quadrats entre aquest barri barceloní i el madrileny carrer Serrano, on un immoble de la mateixa superfície costa ara 2.784 euros al mes.

   El preu del metre quadrat per llogar a les zones estudiades per TecniTasa a la capital ha baixat un 13%.

   En la banda oposada, el metre quadrat més econòmic per llogar està al barri Carrús d'Elx (Alacant), on es paguen 1,80 euros per metre quadrat al mes. El segueix molt de prop la barriada del Torrejón, a Huelva, amb 1,98 euros. La tercera posició la comparteixen el barri Joan XXIII, 2n Sector, a Alacant, el barri de Pescadería a Almeria, i Cartuja-Casería de Montijo a Granada, amb dos euros per metre quadrat.

LA BRETXA EN EL PREU DEL LLOGUER S'ESCURÇA.

   Alhora, l'estudi reflecteix que Barcelona és la ciutat d'Espanya on hi ha la diferència més notable entre els preus del lloguer més car i el més barat en els últims 12 mesos. La diferència entre un habitatge familiar amb una superfície de 100 metres quadrats al passeig de Gràcia (2.958 euros) i una al barri de Besòs i Ciutat Meridiana (600 euros) supera els 2.358 euros.

   Madrid ocupa el segon lloc, amb una diferència de 2.313 euros entre un habitatge de cent metres quadrats al carrer Serrano (2.784 euros al mes) i una altra de la mateixa mida Sant Cristòfol de los Ángeles (471 euros). El segueixen en aquesta llista Pamplona amb 2.090 euros de diferència entre el passeig Sarasate-Primer Ensanche i Grup Urdanoz en un pis de 100 metres quadrats.

   La ciutat que té la menor bretxa en el preu del metre quadrat per llogar és Telde, a Las Palmas. La diferència és de tan sols 142 euros al mes a l'hora de llogar un habitatge de 100 metres quadrats entre la zona més cara i la més barata. Després hi ha Fuenlabrada, amb una diferència de 160 euros.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés