Publicat 05/07/2021 22:20CET

Barcelona Activa extingirà el contracte de 102 empleats temporals en els propers mesos

BARCELONA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

Barcelona Activa ha lamentat aquest dilluns la fi dels contractes de durada temporal de 102 persones, "que s'aniran extingint gradualment en els propers mesos" degut, segons la mateixa, a la impossibilitat d'optar a convocatòries del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que impliquin aquest tipus de contractacions.

En un comunicat, Barcelona Activa ha qualificat de "complexa" aquesta situació i ha defensat que diferents resolucions judicials han dictaminat que les polítiques actives d'ocupació són considerades activitat permanent de l'entitat, per la qual cosa se li impedeix seguir realitzant-les.

Ha assegurat que l'agència no pot realitzar contractacions indefinides per prestar aquests serveis perquè "el marc normatiu estatal vigent fixa limitacions" per a aquest tipus de contractes per part del sector públic, i ha conclòs que treballaran per definir un nou model que permeti una millor gestió de les polítiques actives d'ocupació.

Per la seva banda, l'advocat laborista del Col·lectiu Ronda Natxo Parra, ha explicat que Barcelona Activa contracta a persones per a obres i serveis i s'assegura que no hi haurà continuïtat ni encadenament de contractes, cosa que comporta que tasques habituals "siguin executades per persones reclamades a una temporalitat perpètua, i això no té empara legal", recull un comunicat.

Portaveus del sindicat Sindicat de Professionals de l'Ocupació a Catalunya (SPOC) --assessorat per Col·lectiu Ronda-- demanen que no es perjudiqui al conjunt de la ciutadania", sinó que s'estabilitzi la situació de la plantilla i es compleixin les lleis, en les seves paraules.

SPOC ha criticat que la resposta de Barcelona Activa davant aquesta situació "sigui, simplement, renunciar a mantenir una de les seves principals funcions", en referència a la creació d'ocupació, que és essencial per a gent expulsada del món laboral, recull textualment el comunicat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés