Barcelona Activa destinarà el 53% del pressupost del 2020 a serveis d'ocupació de "qualitat"

Publicat 11/10/2019 11:26:34CET
Barcelona Activa.
TWITTER BARCELONA ACTIVA - Archivo

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

Barcelona Activa destinarà el 53% del pressupost a potenciar programes i serveis per a una ocupació de "qualitat", i prioritzarà les actuacions per a col·lectius en situació de vulnerabilitat com ara joves, persones més grans de 45 anys, dones, nouvinguts i més de 20.000 persones en atur de llarga durada.

En un comunicat aquest divendres, l'Ajuntament de Barcelona ha explicat que aquests eixos s'han fixat durant la reunió de balanç de la Comissió Rectora de l'Estratègia d'Ocupació de Barcelona i durant el Consell d'Administració de la Societat.

Per millorar la qualitat de l'ocupació, l'agència municipal tindrà en compte l'economia de plataforma, la digitalització i els canvis tecnològics continus en el mercat laboral, i també treballarà per desplegar les mesures incloses en el Pla Barcelona Pobresa Laboral Zero.

La comissionada de Promoció de l'Ocupació de Qualitat i Polítiques Contra la Precarietat, Raquel Gil, ha dit que totes aquestes polítiques permeten que les persones "adquireixin independència i les empoderin en la seva interacció amb la societat", per la qual cosa introduiran nous mecanismes per ser més eficaços.

En relació amb els joves, es potenciaran espais com el Saló de l'Ocupació Juvenil, que se celebrarà el primer trimestre del 2020, a més de facilitar equipaments que impulsin la formació i l'aprenentatge de noves aptituds i habilitats professionals.

SECTORS ESTRATÈGICS

També es fomentarà que hi hagi més ocupació i de més qualitat gràcies a l'aposta per sectors estratègics amb "alt valor afegit", la promoció internacional i la captació de projectes d'inversió a la ciutat, i es farà èmfasi en la indústria 4.0, l'economia social i circular.

Es potenciaran els ecosistemes vinculats al món 'bio' (biomedicina, biotecnologia, agroalimentació, economia verda), el digital (TIC, IoT, Mobile), el creatiu i cultural (música, arts escèniques, arquitectura, disseny, editorial), el turisme, el comerç i l'esport.

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha remarcat com a objectius el fet de facilitar l'activitat econòmica, tant a la ciutat com al teixit econòmic, i la necessitat de reforçar la competitivitat internacional de Barcelona, així com la necessitat de polítiques que recullin els objectius sostenibles i globals de l'Agenda del 2030.

PREVISIÓ DEL 2020

Amb un pressupost previst de 55 milions d'euros el 2020, l'agència preveu atendre més de 35.000 persones en assessorament per a l'ocupació, prop de 20.000 emprenedors i empreses, 12.000 persones en formació i innovació digital, i més de 500 atencions personalitzades de proximitat al territori.

En la presentació del pressupost, el director general de Barcelona Activa, Félix Ortega, ha apostat per una innovació digital i socioeconòmica transformadora, i també la revisió i millora dels models d'avaluació i coordinació dels impactes de l'actuació de l'agència i de les iniciatives públiques i privades.