Publicat 31/07/2021 11:54CET

Barcelona Activa atén 37.000 persones en formació i ocupació fins al juny, un 9% més

Archivo - Arxivo - Seu de Barcelona Activa
TWITTER BARCELONA ACTIVA - Archivo

Jaume Collboni afirma que l'agència ajuda a "encarar els nous reptes amb més garanties"

BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

L'agència de promoció econòmica Barcelona Activa ha atès 36.915 persones en formació i ocupació durant el primer semestre del 2021, un 9% més que durant el mateix període de l'any passat.

També ha atès 5.017 empreses, un 32% més que en el primer semestre del 2020, informa aquest dissabte l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

El 59% de les persones ateses són dones, una xifra semblant a la del primer semestre del 2020, mentre que el grup d'edat que més ha acudit als serveis de Barcelona Activa és el de 30 a 45 anys, tot i que l'increment de persones ateses s'ha produït a totes les franges.

Ha augmentat la xifra d'empreses que han demanat assessorament: més de 1.200 comerços hi han acudit --l'any passat no es va arribar als 1.000--, i transports, logística i distribució han fet 400 peticions --hi va haver menys de 100 l'any passat--.

CREIX A TOTS ELS DISTRICTES

A tots els districtes de la ciutat hi ha un increment de les persones ateses per Barcelona Activa, tot i que són majoritàries les peticions rebudes a Sant Martí, amb 4.192, i l'Eixample, amb 4.102.

Quant al Centre de Coordinació de Resposta Econòmica (Cecore), que es va posar en marxa quan va començar la pandèmia per donar més serveis a ciutadania i empreses en el nou context socioeconòmic, ha atès 3.109 empreses i 28.721 persones.

JAUME COLLBONI

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que la ciutat té una visió i un projecte de futur "que passa per un canvi de model econòmic, accelerat per la pandèmia".

"Per aquest motiu, des de Barcelona Activa també hem accelerat la nostra activitat per continuar ajudant les persones treballadores i les empreses a millorar les seves competències i a encarar els nous reptes amb més garanties" perquè la situació actual sigui una oportunitat.

NOUS PROGRAMES

Entre els nous programes creats aquest últim any, estan els plans de reorientació laboral, que doten de més habilitats idiomàtiques i de nous coneixements sectorials i professionals, i també s'ha impulsat una modalitat específica per a joves.

A més, hi ha hagut programes específics que acompanyen comerços, microempreses, autònoms i entitats d'Economia Social i Solidària per ajudar-los a repensar els seus negocis, i s'han impulsat microcrèdits per fer front a la situació actual.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés